Hlavní obsah

Chelsea přinesl remízu se Swansea až vlastní gól v nastavení

PRAHA

Až gólem v nastaveném čase zachránili fotbalisté londýnské Chelsea alespoň remízu v 23. kole anglické Premier League na hřišti Swansea. Tým kolem českého brankáře Petra Čecha tak ztratil v soutěži hodně důležité body, na vedoucí kluby z Manchesteru ztrácí z čtvrtého místa v tabulce už dvanáct bodů. V čele zůstává i přes porážku s Evertonem Manchester City, ovšem už jen díky lepšímu skóre před United.

Foto: ČTK/AP

Petr Čech nedosáhl na střelu Sinclaira ze Swansea

Článek

Fotbalisté Swansea jsou v tabulce Premier League až na třináctém místě, ale proti Chelsea dlouho drželi otěže zápasu v rukou oni. V 39. minutě napřáhl v pokutovém území Scott Sinclair a Petr Čech se proti jeho střele do horního rohu branky natahoval marně.

Hra hostí se více rozhýbala po příchodu Essiena po hodině hry, ale střely Sturridge a Davida Luize cestu do branky nenašly. Pět minut před koncem navíc vyfasoval červenou kartu Ashley Cole a vypadalo to, že Chelsea odjede bez bodů. V nastavení ještě domácí brankář Vorm zlikvidoval pokus Lukaka, ale pak se štěstí přiklonilo na druhou stranu. V 93. minutě vypálil Bosingwa a obránce Taylor si srazil balon do vlastní branky.

Anglická fotbalová liga - 23. kolo:
Swansea - Chelsea 1:1 (39. Sinclair, 90.+3 vlastní Taylor), Tottenham - Wigan 3:1 (29. a 64. Bale, 34. Modrič - 80. McArthur), Wolverhampton - Liverpool 0:3 (52. Carroll, 61. Bellamy, 78. Kuijt), Everton - Manchester City 1:0 (60. Gibson), Manchester United - Stoke 2:0 (38. Hernández z pen., 53. Berbatov z pen.).

Reklama

Související témata: