Hlavní obsah

VIDEO: Muž se během anglické ligy připoutal k brance, pouta museli přeřezat

LIVERPOOL

Nešlo o exhibicionistu, který se mínil před zraky třiceti tisíc diváků obnažovat, ani fotbalový fanoušek nespokojený s výkonem jednoho či druhého týmu to nebyl. Pět minut před koncem prvního poločasu úterního duelu anglické Premier League mezi Evertonem a Manchesterem City vnikl na hrací plochu profesionální demonstrant, který se bleskově připoutal k brankové tyči a donutil sudího Waltona přerušit utkání.

Foto: ČTK/AP

Fanoušek připoutaný k fotbalové brance během zápasu anglické ligy

Článek

V Goodison Parku chybělo do konce prvního poločasu pět minut, když hráči obou mužstev jen zírali. Za brankou Manchesteru City se vynořil chlapík s kšiltovkou a v tričku, který se během několika sekund připoutal k tyči brány gólmana Citizens Joe Harta.

Důvod? Protestoval proti způsobu, jakým letecká společnost Ryanair nabírá nové zaměstnance. Jeho dcera se údajně o místo ucházela, ale přijata nebyla.

Šestačtyřicetiletého muže ze Southportu, který je podle některých britských médií ovšem profesionálním demonstrantem, se pokoušeli nejprve zpacifikovat a od tyče odpoutat pořadatelé. Neuspěli, a protože ani přemlouvání hráčů nepomohlo, nastoupila policie.

Muž však i strážcům zákona odmítl prozradit, kde má ukrytý klíč od policejních pout, takže je museli nakonec přeřezat rozbruskou. „Choval se přitom značně agresivně,“ sdělil mluvčí policie v Merseyside a dodal, že muž byl převezen na stanici, kde byl podroben dalšímu výslechu.

Ze hřiště ho vyprovázel pískot rozčílených fanoušků, kteří neměli pro jeho incident sebemenší pochopení. Šestačtyřicetiletého muže nyní čeká soud, který mu v duchu britských zákonů s největší pravděpodobností zakáže na několik let přístup na veškerá sportovní utkání. V době fotbalových zápasů se navíc bude muset hlásit na policejní stanici.

Po pětiminutovém přerušení se poločas dohrál, ve druhé půli pak domácí Gibson rozhodl o jednogólové výhře Evertonu.

Reklama

Související témata: