Hlavní obsah

Rosický je mým hrdinou. Hrát s ním je splněný sen, rozplývá se posila Arsenalu

LONDÝN

Počínání londýnského Arsenalu na přestupovém trhu jen málokdo chápe. Tým kosí zranění a především v obraně má kvůli tomu velké problémy. Přestože klub prodává nejdražší vstupenky v Anglli a veřejně prohlašuje, že disponuje dostatkem finančních zdrojů, v zimě koupil jen málo známého záložníka Thomase Eisfelda za 750 tisíc eur. Ten je zato z přestupu nadšen, protože v Arsenalu se přiblížil svému vzoru.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Tomáš Rosický je idolem nové posily Arsenalu.

Článek

Devatenáctiletý mladík se po přestupu na Emirates Stadium přiznal, že už od dětství je jeho vzorem kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, jenž stejně jako on přišel do Arsenalu z Dortmundu.

„Mým hrdinou vždy býval Tomáš Rosický. Mám jeho fotku v pokojíku. Je fantastické, že s ním teď mohu hrát,“ rozplýval se ofenzivní středopolař v Arsenal TV Online. Přiznal také, že coby žáček Dortmundu Rosického často sledoval.

„Podle mého názoru je skvělý hráč. Hodně se na jeho hru zaměřuji. Já ale hraji trochu jinak. Myslím, že dokáži dobře číst hru a mám i docela dobrou techniku,“ charakterizoval sám sebe fotbalista, jenž za seniorské „áčko“ Dortmundu neodehrál ani jeden zápas, ale v tamní juniorce dal šest gólů v posledních dvanácti zápasech.

Zatrénoval si i s Henrym

Eisfeld už si také stihl zatrénovat po boku Thierry Henryho, což si také náležitě pochvaloval: „Cítím se hrdý, protože trénovat s hráči jako Thierry Henry je pro každého fotbalistu snem. Pro mě je tohle splněný sen.“

V Arsenalu cítí šanci vzhledem k tomu, že kouč Arséne Wenger je znám tím, že do týmu zařazuje mladé hráče. „Trenér je pro mladé fotbalisty skvělý. Pan Wenger mi říkal, že dostanu šanci trénovat s prvním týmem. A pak už bude na mě, zda budu hrát, nebo ne,“ dodal rodák z Finsterwalde.

Teď musí jen doufat, že se svému idolu Tomáši Rosickému, a celé řadě dalších hvězd Arsenalu, nepřiblíží co do četnosti zranění. Sám už jedno vážné prodělal před třemi roky, kdy měl přetržený křížový vaz a hrozil mu předčasný konec kariéry.

Reklama

Související témata: