Hlavní obsah

VIDEO: Arsenal zase nevyhrál, kouč Wenger přesto víru neztrácí

BOLTON

Zase nevyhráli, už v třetím zápase po sobě ztratili na cizím hřišti body, takže na sedmé příčce jejich manko na první čtyřku dál narostlo, kouč Arsenalu však zůstává i po středeční remíze v Boltonu optimistou. Dokonce se zdá, že nenapravitelným. Wenger totiž neustále opakuje, že se jeho Arsenal dostane mezi první čtyři v Premier League, kteří se kvalifikují do Ligy mistrů. „Cesta vzhůru bude náročná, ale jsem přesvědčen, že ji zvládneme,“ opakoval i poté, co jeho tým nedokázal vyhrát ani na hřišti týmu držícího se těsně nad čarou ponoru.

Foto: Phil Noble, Reuters

Zklamaný Robin Van Persie z Arsenalu

Článek

Pro Arsenal zase jedna velká marnost. Podobná, jako v předchozích zápasech ve Swansea či Fulhamu, kde dokonce prohrál. Tentokrát sice v Boltonu získal za bezgólovou remízou alespoň bod, jenže ten je při momentální konstelaci v Premier League pro „kanonýry“ ztrátou. Vždyť na čtvrtou Chelsea mají pětibodové manko.

Smůla, hořekoval nad šancemi Wenger

„Měli jsme smůlu. Kdybychom proměnili některé dobré příležitosti v úvodu, vyvíjel by se zápas jinak. A pak jsme trefili břevno a v závěru neproměnili některé další šance,“ rekapituloval devadesátiminutovou střeleckou marnost Wenger.

„A to jsme šli v posledních minutách do rizika a hráli vlastně na čtyři útočníky,“ připomněl, že v závěru zápasu posílil ofenzivu a poslal na trávník Henryho i Rosického.

Ani nasazení Thierry Henryho Arsenalu nepomohlo.foto: Reuters/Eddie Keogh

Nepomohlo to. Bolton remízu ubránil, na sedmnácté příčce zůstal a trenér Owen Coyle byl spokojenost sama. „V úvodu sezóny jsme doma dostali pět gólů od Manchesteru United i Chelsea a nikdo by nečekal, že se takto zvedneme. Teď jsme však porazili Liverpool a remizovali s Arsenalem, z posledních čtyř kol získali sedm bodů a nejhorší chvíle máme za sebou. Musíme však v tomto trendu pokračovat, abychom nebezpečné pásmu tabulky opustili,“ dodával kouč Boltonu.

Kanonýři od Silvestra nevyhráli

Zda má nejhorší chvíle za sebou i Arsenal, je samozřejmě otázkou. Arséne Wenger v to věří, i když jeho tým od 31. prosince v lize nevyhrál.

“Měli jsme těžká období i třeba v sezóně, v níž jsme získali mistrovský titul. Tehdy jsme kupříkladu nevyhráli v šesti utkáních, to prostě k fotbalu patří,“ meditoval kouč Arsenalu po remíze v Boltonu. Hned však přeladil do optimistické tóniny.

Arséne Wenger, kouč Arsenalu, udílí pokyny Tomáši Rosickému, který si zahrál v Boltonu posledních deset minut.foto: ČTK/AP/Tom Hevezi „Jsem ale stále přesvědčen, že se mezi nejlepší čtyři můžeme vrátit. Teď pro nás bude ovšem mít každý zápas podobu zápasu finálového,“ naznačil, jak těžká cesta jeho tým v posledních patnácti kolech Premier League čeká.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články