Hlavní obsah

To je urážka! bránil se kouč Tottenhamu Redknapp obviněním u soudu

LONDÝN

Trenér fotbalistů Tottenhamu Harry Redknapp má za sebou vyhrocené vystoupení před soudem. Čtyřiašedesátiletý kouč podle agentury Reuters v emotivní výpovědi striktně popřel, že by lhal ohledně daňových úniků, ze kterých je podezřelý.

Foto: Juan Medina, Reuters

Trenér Tottenhamu Harry Redknapp

Článek

"Myslíte si, že jsem dal ruku na bibli a lhal? To je urážka, pane Blacku, to je urážka," křičel Redknapp poté, co ho žalobce John Black obvinil z křivé výpovědi. "Všechno, co jsem vám řekl, je pravda. Čistá pravda, pomáhej mi bůh," dodal chvějícím se hlasem kouč.

Redknapp čelí obvinění, že během působení v Portsmouthu v letech 2002-2004 a 2005-2008 nezdanil 189 tisíc liber. Peníze mu prý na konto v Monaku poslal tehdejší majitel klubu Milan Mandaric, který také čelí obvinění z daňových úniků.

Bývalý kouč Southamptonu a West Hamu se proti obvinění hájil tvrzením, že naopak vždycky na daních zaplatil víc, než musel. "Vždycky jsem svoje daně zaplatil. Vždycky jsem si na to najal nejlepší možné lidi," prohlásil Redknapp. "A vždycky jsem zaplatil víc, než jsem musel."

Redknapp před soudem také uvedl, že historku o tajných bonusech za přestupy si před finále Ligového poháru v roce 2009 vymyslel pro reportéra dnes již zaniklého bulvárního listu News of the World Roba Beaslyho.

"Panu Beaslymu nemusím říkat pravdu. Pravdu musím říct policii. Ne jemu, vždyť pracoval pro News of the World," řekl Redknapp, který je hlavním adeptem na místo nástupce Fabia Capella u anglické reprezentace. "Chtěl jsem se ho zbavit, nechtěl jsem, aby o mně něco psal. Měli jsme před finále, a kdyby si to přečetli hráči, tak by to byla ostuda," uvedl.

Reklama

Související témata: