Hlavní obsah

VIDEO: Fotbal v Liverpoolu přerušila kočka, tatík Harry se zdržel u soudu

Zdržel se u soudu, který projednává jeho údajné daňové úniky ještě z dob, kdy vedl Portstmouth, pak ho definitivně zbrzdily problémy na letišti na severu Londýna. Kouč Tottenhamu Harry Redknapp tak k pondělní ostře sledované dohrávce 24. kola Premier League v Liverpoolu nedorazil. „Chyběl nám. Je to náš tatík, který nás inspiruje a dodává nám potřebnou špetku energie,“ přiznával záložník „kohoutů“ Scott Parker. Utkání v jednu chvíli přerušila živá kočka, jež si to namířila na hřiště.

Foto: Juan Medina, Reuters

Trenér Tottenhamu Harry Redknapp se zdržel na letišti a k zápasu v Liverpoolu nedorazil.

Článek
Fotogalerie

Kočka na hřišti

Nebylo to poprvé, co Redknapp na lavičce Tottenhamu chyběl. Vlekoucí se soudní spory o údajné úniky na daních mu působí v posledních týdnech problémy, i když on sám tvrdí, že jestliže k nějakým nesrovnalostem došlo, pak pouze z neznalosti. Rozhodně prý neměl zapotřebí zatajovat nějakých 189 tisíc liber...

Mluvil prý jen jiným hlasem

Nicméně k soudu se jeho causa dostala, takže kouč kohoutů chyběl jak v pondělí v Anfield Road v Liverpoolu, tak třeba před měsícem v duelu s Fulhamem. „Nemohl se sem dostat, ale všechny příkazy nám předal, takže mužstvo vědělo jak hrát. Byl to jen jiný hlas, který hráčům předával pokyny,“ prozrazoval Redknappův asistent Kevin Bond, že všechno konzultoval se svým šéfem.

„Bylo to ale pro něho hrozné jen sedět a sledovat hru, aniž by měl možnost ji jakkoli ovlivnit. Mluvil jsem s ním o tom, byla to hotová noční můra.“

Kohouti od Redknappa pokyny dostali a v Liverpoolu nakonec bezgólovou remízu uhráli, hráči však přiznávali, že trenér jim na lavičce chyběl. „Vždy to bude mít na mužstvo vliv. A zvláště, když jde o Harryho... Je jako náš tatík, který nás inspiruje a dodává nám vždy potřebnou špetku energie,“ přiznával Scott Parker.

Harry je pro nás klíčem, doznal Parker

„Je klíčovou postavou našeho týmu, klíčem k tomu, co jsme v letošní sezóně dokázali,“ přidával zkušený jedenatřicetiletý záložník, jenž se stal dvacet minut před koncem zápasu terčem nevybíravého zákroku Uruguayce Suáreze. Glosovat ho nechtěl, i když odborníci se shodovali, že střídající Suárez měl dostat červenou.

„Situaci jsem neviděl,“ odmítal se vyjádřit domácí kouč Kenny Dalglish, samozřejmě rozmrzely z toho, že jeho tým jen remizoval. Zůstal tak v tabulce na sedmé příčce, přičemž na čtvrtou Chelsea dál ztrácí čtyři body. „Chtěli jsme vyhrát, proto jsme z nerozhodného výsledku zklamáni. Ale hráčům za jejich výkon a bojovnost nemohu nic vyčítat,“ dodával.

Tottenham byl naopak s bodem navýsost spokojen, neboť si upevnil třetí příčku zaručující automaticky účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Zvláště, když před Chelsea má dál sedm bodů k dobru.

Reklama

Související témata: