Hlavní obsah

Veterán Giggs se upsal Manchesteru United i na 23. rok

MANCHESTER

Záložník Ryan Giggs se v Manchesteru United domluvil na prodloužení smlouvy i na příští ročník. Osmatřicetiletý fotbalista se tak zavázal k tomu, že v dresu úřadujícího anglického mistra stráví 23. sezónu v řadě.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Ryan Giggs dres Manchesteru United ještě nesvlékne.

Článek

"Když jsem tu podepsal smlouvu poprvé, nikdy by mě nenapadlo, že za United budu mít možnost hrát 22 let. Ale cítím se dobře a vím, že na hřišti můžu nadále pomáhat týmu k dosahování nových cílů," uvedl Giggs v klubovém prohlášení k prodloužení kontraktu.

Bývalý velšský reprezentant nikdy nenastoupil za jiný klub a s "Rudými ďábly" postupně oslavil dvanáctkrát vítězství v Premier League, celkem sedmkrát vyhrál některý z anglických pohárů a dvakrát ovládl i prestižní Ligu mistrů. Zůstává jediným hráčem, který skóroval ve všech ročnících Premier League od jejího vzniku v roce 1992.

"Je to zázračný hráč"

Giggs sice ztratil výsadní postavení a často naskakuje z lavičky, podle trenéra Alexe Fergusona to ale jeho roli nemění. "Je to zázračný hráč. V mnoha směrech ztělesňuje všechny týmy, které jsem zde v United vedl. Neustále se měnil a dokázal se adaptovat na měnící se styl hry, navíc si udržel hlad po úspěchu," líčil Ferguson.

Reklama

Související témata: