Hlavní obsah

Tévez se vrací do Anglie, chce opět hrát za Manchester City

Útočník Carlos Tévez se usmířil s vedením Manchesteru City a rozhodl se vrátit do Anglie. Osmadvacetiletý fotbalista, který byl v říjnu vyřazen z týmu a v listopadu odletěl do rodné vlasti, by se měl k týmu lídra anglické ligy připojit v úterý.

Foto: Phil Noble, Reuters

Útočník Manchesteru City Carlos Tévez by se mohl znovu objevit v dresu Manchesteru City.

Článek

"Jednání s City v posledních deseti dnech byla velmi rozumná a na obou stranách došlo k prolomení ledů," citovala agentura Reuters Tévezova poradce Paula McCarthyho. "Roberto Mancini (trenér City) mu více než otevřel dveře k návratu, takže vše teď záleží na Carlosově fyzičce," dodal.

Tévez hrál za City naposledy loni v září, poté se však rozhádal s Mancinim, když se během utkání Ligy mistrů s Bayernem Mnichov odmítl jít znovu rozcvičovat. V listopadu pak odletěl bez svolení do Argentiny. Přestal dostávat plat a kvůli sporu s klubem prý přišel o více než devět milionů liber.

"Pokud jsem udělal chybu, tak se omluvím. I když si opravdu myslím, že jsem nic špatného neprovedl. Pokud je pravda, že mě Mancini chce zpátky, tak jsem rád. Pokud je to jen gesto pro média, tak ne," uvedl Tévez pro televizi Fox Sports.

"Jsem připraven se vrátit a znovu obléci dres City. Budu trénovat, vydám ze sebe všechno a budu týmu k dispozici," dodal ve svém prvním rozhovoru od "útěku" do Argentiny.

V zimním přestupním období nebyl žádný ze zájemců ochoten za Téveze zaplatit požadovaných 25 milionů liber a Mancini několikrát uvedl, že pokud se útočník omluví, může se vrátit do týmu. "Nemám s tím problém já ani klub," prohlásil. "Carlos je stále skvělý hráč a všechno by pro nás bylo snazší, kdyby tady byl. Když se omluví, může za nás hrát, jak dlouho bude chtít," uvedl.

Tévez do Anglie přiletí v úterý a ve stejný den podstoupí fyzické testy. "Během týdne už by mohl začít trénovat s týmem. Rozhodně v Argentině nehrál celou dobu jen golf, ale i poctivě trénoval. Do zápasové formy mu ale chybějí tak dva tři týdny tréninku," uvedl McCarthy.

Reklama

Související témata: