Hlavní obsah

VIDEO: Ani nestydatý exhibicionista tentokrát Manchester City nezbrzdil

BIRMINGHAM

Začátkem měsíce profesionální stávkující, který se v duelu Evertonu s Manchesterem City připoutal k brankové tyči pouty, takže policisté ho museli odřezávat, tentokrát pro změnu exhibicionista, jenž v Birminghamu v utkání Aston Villy s Citizens vběhl na hřiště a strhal ze sebe šaty. Zápasy lídra anglické fotbalové Premier League prostě přitahují nejrůznější individua. Na rozdíl od předchozího střetnutí však pro Manciniho svěřence tentokrát duel dobře dopadl, tři body získali a vedení v tabulce si tak udrželi.

Foto: ČTK/AP

Fotbalista Manchesteru City Joleon Lescott (druhý zprava) slaví gól do sítě Aston Villy.

Článek
Fotogalerie

Aston villa vs Man city exhibicionista

Pětatřicet tisíc diváků na stadiónu Aston Villy mělo o zábavu postaráno. Exhibicionista vnikl během zápasu domácího týmu s lídrem Premier League na trávník, sundal ze sebe ošacení a začal pobíhat po hřišti sem a tam, aniž by pořadatelé měli šanci ho lapit. Teprve po několika desítkách sekund se jim ho podařilo zneškodnit a za aplausu bariér vyvést. Nestydatého mladíka čeká nyní soud, který mu v duchu britských zákonů s největší pravděpodobností zakáže na několik let přístup na veškerá sportovní utkání. V době fotbalových zápasů se navíc bude muset hlásit na policejní stanici.

Extempore hosty nevykolejilo

Ani toto extempore ovšem tentokrát Manchester City nezbrzdilo, na horké půdě Aston Villy gólem Lescotta vyhrál. V tabulce si tak Citizens udrželi dvoubodový náskok před svým městským rivalem United a jejich naděje na zisk titulu zase o něco narostly.

„Nebylo ale vůbec jednoduché na Aston Ville vyhrát, protože má velice dobrý tým. A my byli v napětí až do samého konce, protože jsme si vedení nedokázali pojistit druhým gólem,“ připomněl kouč Manchesteru City Roberto Mancini nervy, které si na lavičce prožíval. Zvláště, když gólman Hart likvidoval vyloženou šanci domácího Darrena Benta. „Hart je dobrý brankář, ale je ještě mladý a potřebuje čas, aby se dál zlepšovat. Jednou se může stát jedním z nejlepších brankářů světa, ovšem zase hned tak to nebude,“ krotil italský kouč ve službách Citizens chválu, která se na adresu anglické reprezentační jedničky snáší.

Manciniho obehraná písnička

Pro Manchester City bylo vítězství moc a moc důležité. „Prosinec a leden pro nás byl velmi těžkým obdobím, neboť jsme měli spoustu hráčů zraněných a potrestaných, navíc nám odletěli i na Africký pohár národů. Je však únor a my jsme stále na první příčce, což je pro nás velice důležité,“ bilancoval Mancini uplynulé týdny, kdy si jeho tým vedení v Premier League přes ztracené body udržel, což mu dává naději na titul.

„Ale hrát o něj s Manchesterem United a Tottenhamem, to je a bude velice těžké, neboť oba kluby mají velice silná mužstva. United jsou určitě silnější a lepší než my, navíc pro ně mluví zkušenosti a sebevědomí pramenící z toho, co všechno za posledních deset let vyhráli,“ opakoval italský kouč svou obehranou písničku, v níž staví do role favorita městského rivala. „Pro mě je důležité, že už v týdnu budu mít některé hráče zpátky. Vrátí se Kolo a Yaya Touré, z Argentiny přiletí Tévez, takže i my budeme zase silní.“

Reklama

Související témata: