Hlavní obsah

Chelsea nedokázala porazit druholigový Birmingham, Arsenal v FA Cupu končí

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea remizovali v osmifinále FA Cupu na vlastním stadiónu s Birminghamem 1:1. Zápas se tak bude opakovat na půdě druholigového celku. Čtvrtfinále si nezahrají fotbalisté Arsenalu, který podlehli domácímu Sunderlandu 0:2 a v pohárové soutěži končí.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

David Murphy (vpravo) se raduje se svým spoluhráčem z Birminghamu Nathanem Redmondem z gólu do sítě Petra Čecha.

Článek

Portugalský trenér Villas-Boas nepostavil do základní sestavy ikonu týmu Franka Lamparda, který se na hřišti objevil až deset minut před koncem. Do brány se naopak postavil reprezentační brankář Petr Čech.

Už po dvaceti minutách však musel lovit míč ze své sítě, když se prosadil Murphy. O další dvě minuty později se však Stamford Bridge mohl dočkat vyrovnání. Po faulu na Ramirese totiž sudí Atkinson ukázal na značku pokutového kopu. Matovu střelu k levé tyči však dokázal gólman Doyle vytěsnit.

Opakování zápasu nakonec zařídil pro Blues Sturridge, který v 62. minutě naběhl na Ivanovičův centr z pravé strany a přesnou hlavičkou k tyči vyrovnal.

Arsenal nestačil na Sunderland

V základní sestavě Arsenalu chyběl Tomáš Rosický. Kapitán české reprezentace se na trávník podíval v průběhu druhé půle. To už ale jeho tým prohrával. Ve 41. minutě se totiž balón po rohovém kopu odrazil k Richardsonovi, který propálil vše, co mu stálo v cestě a rozvlnil síť za Fabianským.

Právě příchod Rosického na hřiště rozhýbal ofenzivu hostů. Gólu se ale svěřenci Arséna Wengera nedočkali. Naopak. Z jednoho z rychlých protiútoků inkasovali podruhé. Larsson napálil z úhlu tyč, balón se odrazil k dobíhajícímu Oxlade-Chamberlainovi, který si ho nešťastně srazil do vlastní sítě.

Bez potíží do čtvrtfinále naopak proklouzl Everton, který díky skvělému začátku porazil na domácím stadiónu Blackpool 2:0. Roli favorita potvrdil Bolton, který zvítězil na hřišti Millwallu taktéž 2:0.

Anglický FA Cup, osmifinále:
Chelsea - Birmingham 1:1 (62. Sturridge - 20. Murphy), Everton - Blackpool 2:0 (1. Drenthe, 6. Stacqualursi), Milwall - Bolton 0:2 (4. Miyaichi, 59. N´Gog), Norwich - Leicester 1:2 (23. Hoolahan - 5. St Ledger, 71. Nugent), Sunderland - Arsenal 2:0 (41. Richardson, 77. Oxlade-Chamberlain).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články