Hlavní obsah

Tottenham remizoval v FA Cupu s třetiligovým Stevenage

LONDÝN

Fotbalisté favorizovaného Tottenhamu nedokázali v osmifinále FA Cupu zvítězit na hřišti Stevenage, kde pouze remizovali 0:0. Třetiligový celek si tak vynutil březnovou odvetu na londýnském White Hart Lane.

Foto: Juan Medina, Reuters

Trenér Tottenhamu Harry Redknapp

Článek

Tottenham, který je po vyřazení Manchesteru United a obhájce Manchesteru City nejvýše postaveným týmem v soutěži, se sice ujal vedení po zásahu Luise Sahy, branka však nebyla kvůli ofsajdu uznána. Hosté měli poté více ze hry, bojující Stevenage ale remízu uhájilo.

"Přesně takový zápas jsem čekal," řekl trenér třetího týmu anglické ligy Harry Redknapp. "Hřiště bylo hrbolaté, míč skákal, takže se nedal hrát dobrý fotbal a soupeř bojoval ze všech sil. Ale pořád jsme v poháru a čeká nás domácí odveta," dodal kouč Tottenhamu.

"Zasloužili jsme si ještě jednu šanci. Hráli jsme dobře, zápas jsme odpracovali a je super, že jsme ještě pořád v poháru," uvedl trenér Stevenage Gary Smith, který k týmu přišel teprve před 25 dny.

Do čtvrtfinále postoupil loňský finalista Stoke, který i v deseti vyhrál díky brankám Jona Walterse z penalty a Petera Crouche 2:0 na hřišti Crawley ze čtvrté ligy.

Roli favorita potvrdil i Liverpool, který druholigový Brighton porazil 6:1. K vysoké výhře týmu trenéra Kennyho Dalglishe pomohly i tři vlastní góly hostů, z nichž dva zaznamenal záložník Liam Bridcutt.

Osmifinále Anglického fotbalového poháru:
Stevenage (III) - Tottenham 0:0, Crawley (IV) - Stoke 0:2 (42. Walters z pen., 52. Crouch), Liverpool - Brighton 6:1 (5. Škrťel, 44. a 71. vlastní Bridcutt, 57. Carroll, 74. vlastní Dunk, 85. Suárez).

Reklama

Související témata: