Hlavní obsah

Bude Rosického trénovat Guardiola? Wenger by měl v Arsenalu povýšit

LONDÝN

Je šestnáctiletá vláda Arsena Wengera na lavičce fotbalového Arsenalu u konce? V britských médiích se stále častěji spekuluje o tom, že francouzský kouč zamíří výš v klubové hierarchii a místo u týmového kormidla letos v létě přepustí současnému trenérovi Barcelony Pepu Guardiolovi.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Současný kouč fotbalistů Barcelony Josep Guardiola. Půjde po sezóně do Arsenalu?

Článek

Podle znalců zákulisí Arsenalu, na které se odvolává list Daily Mail, se už o plánu na povýšení Wengera do představenstva klubu diskutovalo. Není divu, po další sezóně bez výraznějšího úspěchu šéfové londýnského celku zvažují, jak oživit zvadlé Kanonýry a ukončit čekání na trofej. V Arsenalu čekají na triumf dlouhých sedm let.

Nedávné výsledky by mohly sehrát roli poslední kapky. Arsenal vyhořel na San Siru v Lize mistrů, prohrál 0:4 a v podstatě už z prestižní soutěže vypochodoval. Ani v domácí soutěži nezáří, na čtvrtém místě hledí s odstupem na vedoucí trio, navíc bude muset ještě o svou pozici hodně bojovat a není zřejmé, zda se vůbec kvalifikuje do dalšího ročníku Ligy mistrů.

Už nemá co nabídnout?

Majitel klubu, Američan Stan Kroenke, přitom chce zvýšit globální popularitu Arsenalu a získat díky tomu výraznější příjmy do klubové pokladny, ale klíčem k úspěchu jsou trofeje. Ty ale nepřicházejí a podle Daily Mailu se zdá, že Wenger už nemá týmu co nabídnout.

Arsenal proto začal pátrat po možné náhradě. Jmen není k dispozici mnoho, ale jedno z nich ční - úspěšný kouč Barcelony Pep Guardiola, který s katalánským velkoklubem posbíral „tuny“ triumfů a pomalu ztrácí motivaci. Navíc stále vyjednává o nové smlouvě, na podpis nespěchá a mohl by být po sezóně volný.

Velmi ceněný 41letý kouč by měl v Arsenalu od počátku plno práce, motivaci by hledal snadno. Zatím ale nemá jasno, zda zůstane ve Španělsku, nebo zamíří jinam. „Pořád ještě přemýšlím, až budu rozhodnutý, klub se to okamžitě dozví. Abych obnovil smlouvu, musím to cítit na sto procent. Strávil jsem v klubu čtyři roky a rozhodnutí si musím pořádně promyslet,“ nechává si Guardiola otevřená vrátka.

Reklama

Související témata: