Hlavní obsah

Strádající Chelsea se zvedla ve druhé půli, Boltonu dala tři góly. Čech udržel čisté konto

LONDÝN/PRAHA

Nudný poločas, další rozpaky. Ale pak Chelsea ukázala sílu! Ukončila strádání. V 26. kole anglické ligy porazila 3:0 fotbalisty Boltonu. Ohrožený domácí kouč André Villas-Boas alespoň na chvíli zacpal ústa četným kritikům. Mužstvo, které s ním stále méně nalézá společnou řeč, přece jen zabralo a ukončilo sérii pěti soutěžních utkání bez výhry. Petr Čech navíc udržel čisté konto, posedmé v tomto ročníku ligy.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Kapitán Chelsea Frank Lampard si po delší době mohl dopřát opravdovou radost

Článek
Fotogalerie

Přinejmenším do nedělního odpoledne je Chelsea na čtvrté příčce znamenající účast v předkole příštího ročníku Ligy mistrů. Předstihla Arsenal, který má k dobru duel s Tottenhamem.

Ale na další adepty na titul má Chelsea ztrátu pořád proklatě velkou. Ten nejvážnější - Manchester City - má k dobru 17 bodů. Vyhrál také 3:0, s Blackburnem neměl žádný problém.

Lampard, Cole a Essien zpět v sestavě

Oproti nevydařenému duelu s Neapolí vyrukovala Chelsea v základu se ´vzbouřenci´ Lampardem, Colem a Essienem. Mezi náhradníky zůstal vyčpělý střelec Torres.

Ale trvalo to, než se Chelsea proti outsiderovi chytila. První půle přinesla matný výkon. Devatenáctý Bolton, jehož kouč Owen Coyle je stejně jako protějšek ohroženým druhem, bez větších problémů držel bezbrankový stav. Ale ve 47. minutě udeřil David Luiz. Dostal se k nedůrazně odvrácenému centru v pokutovém území a ranou k tyči poprvé překonal gólmana Bogdána. To střelecké pokusy hostů létaly mimo Čechovu bránu.

David Luiz po rohovém kopu v 55. minutě mohl zvýšit, trefil ale jen tyč. Zato o šest minut později byl při stejné standardní situaci v Lampardově podání Drogba přesnější - 2:0. A konečnou podobu skóre při 2000. vítězném soutěžním zápase Chelsea v historii dal Lampard, když naběhl na Matův centr na zadní tyč, odkud prostřelil maďarského strážce brány Boltonu. Stal se prvním hráčem v historii Premier League, který v devíti sezonách po sobě vstřelil pokaždé minimálně deset gólů.

Jásat nad tříbodovým ziskem v nejvyšší anglické soutěži mohla Chelsea poprvé od 14. ledna, když udolala 1:0 Sunderland.

Lídra nasměroval k jasné výhře Balotelli

Manchester City měl utkání s Blackburnem pod kontrolou už v první půli. Skóre ve 30. minutě otevřel Balotelli. Převaha favorita byla v té fázi patrná i z držení míče: 80:20. Blackburn se nezmohl na nic.

Anglická liga - 26. kolo
Chelsea - Bolton 3:0 (48. Luiz, 61. Drogba, 79. Lampard), Newcastle - Wolverhampton 2:2 (6. Cissé, 18. Gutierrez - 50. Jarvis, 66. Doyle), QPR - Fulham 0:1 (7. Pogrebňak), West Bromwich - Sunderland 4:0 (3. a 48. Odemwingie, 41. Morrison, 90. Andrews), Wigan - Aston Villa 0:0, Manchester City - Blackburn 3:0 (30. Balotelli, Agüero, 81. Džeko)

Reklama

Související témata: