Hlavní obsah

Liverpool získal dva obránce

Liverpool

Fotbalisté Liverpoolu angažovali v poslední den zimního přestupového okna dva střední obránce, kteří by měli obhájci anglického titulu pomoci vyřešit současné potíže s defenzivou. "Reds" získali na hostování do konce sezony z německého Schalke Ozana Kabaka a na přestup z druholigového Prestonu Bena Daviese.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Ozan Kabak ze Schalke a Robert Lewandowski z Bayernu.

Článek

Pětadvacetiletý Davies si poprvé vyzkouší angažmá v Premier League, dosud působil jen v nižších soutěžích. S anglickým šampionem, kterému patří třetí místo v tabulce, podepsal blíže nespecifikovanou dlouholetou smlouvu.

"Myslím, že je asi jasné, že v normálním přestupovém okně bez problémů bychom se nedívali po Prestonu, jestli je tam nějaký hráč pro nás. Není to moc pravděpodobné. Ale naše problémy byly čím dál jasnější a navíc v něm vidíme skutečný potenciál," uvedl pro klubový web trenér Liverpoolu Jürgen Klopp.

Vedle Daviese Liverpool posílil defenzivu také o tureckého stopera Kabaka. Dvacetiletý zadák má na kontě sedm startů za reprezentační A-tým. Podle britských médií je součástí dohody "Reds" s Schalke i opce na trvalý přestup.

Liverpool sáhl k doplnění defenzivy poté, co se mu prakticky rozpadl střed obrany. Dlouhodobě mimo hru byli Virgil van Dijk a Joe Gomez, před pár dny se zranil Fabinho a krátce po něm také Joel Matip, který bude kvůli problémům s kotníkem chybět až do konce sezony. Na stoperu musel zaskakovat jinak záložník Jordan Henderson.

Reklama

Související témata: