Hlavní obsah

Šokující zpráva. Bývalá fotbalová hvězda přiznala, že byla sexuálně zneužívána

Londýn

Tohle je opravdu nehezký příběh. Někdejší fotbalová ikona Manchesteru United Patrice Evra v rozhovoru pro britský deník Times přiznal, že byl ve 13 letech sexuálně zneužíván svým učitelem. Čtyřicetiletý francouzský obránce senegalského původu by tak chtěl pomoct ostatním dětem, které prožívají něco podobného, a inspirovat je k odvaze problém řešit.

Foto: Profimedia.cz

Patrice Evra v dresu Manchester United, ve kterém působil v letech 2006–2014.

Článek

Bývalý obránce anglického velkoklubu v současné době působí jako komentátor pro Amazon Prime Video. Ve svém rozhovoru pro britský deník Times se rozpovídal o své nové autobiografii, která brzy vyjde, a hlavně o svém dětství, které nebylo úplně pěkné.

Ve svých 13 letech byl totiž údajně sexuálně zneužíván svým učitelem. K týrání mělo docházet v domě učitele, ve kterém zůstával, aby si zkrátil čas cestováním mezi svým domovem a školou.

Teprve před dvěma měsíci se přiznal své matce. Ta byla v naprostém šoku a snažila se mu rozmluvit přidání tohoto příběhu do jeho nové knihy. Evra jí ale odpověděl: „Není to o mně, ale o ostatních dětech."

Francouzský fotbalista původem ze Senegalu neměl odvahu o zneužívání veřejně mluvit. To se teď ale změnilo. „Teď to chci říct, protože nechci, aby děti byly v mé situaci, styděly se a myslely si, že nemají odvahu o tom mluvit."

„Nestydím se říct, že jsem se mnoho let cítil jako zbabělec, protože jsem nikdy nic neřekl. Vždy to pro mě byla přítěž. Ale nedělám to pro sebe, ale pro ostatní děti," řekla v rozhovoru pro Times bývalá hvězda Manchesteru United.

Patrice Evra ukončil svou profesionální kariéru v roce 2019. Mezi jeho nejúspěšnější období patří působení v anglickém Manchesteru United v letech 2006–2014, se kterým vyhrál i Ligu mistrů. Hrál také i za Monako, Juventus, Olympique Marseille nebo West Ham United.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články