Hlavní obsah

Hvězda pod palbou: Nejlepší pro Manchester bude, když už za něj nikdy nenastoupí!

Ponižující nářez, na jaký hned tak nezapomenou! A k tomu odpovídající hodnotící slova. Hvězdy Manchesteru United to po debaklu 0:5 s Liverpoolem pořádně schytaly. A to i ty, které u toho byly relativně krátce. Včetně Paula Pogby, který při pokračování anglické fotbalové ligy strávil na hrací ploše jen čtvrthodinu.

Foto: Carl Recine, Reuters

Paul Pogba (vpravo) z Manchesteru United na snímku s Cristianem Ronaldem.

Článek

Po poločase hrůzy se už jen těžko dalo něco zachránit. Kouč Ole Gunnar Solskjaer, který později označil neděli za nejtemnější den své trenérské kariéry v Manchesteru United, chtěl vykřesat alespoň nějaké naděje.

Po pauze poslal na hrací plochu Paula Pogbu. Za stavu 0:4 o obratu mohli uvažovat jen snílci. Nedošlo na něj, naopak na domácí dopadaly další kruté rány. Včetně Pogbova vyloučení v 60. minutě. Červenou kartu viděl až po zásahu VAR, sudí před tím vytáhl jen žlutou.

„Manchesteru United by se nic nestalo, kdyby za něj Pogba už nikdy nehrál," citují tradičně ostrý komentář Paula Scholese britská média.

Foto: Phil Noble, Reuters

Paul Pogba z Manchesteru United těsně poté, co fauloval liverpoolského Nabyho Keitu.

Nejen jemu, ale i dalším slovutným hodnotitelům výkonu United dění na trávníku nahrávalo k ostrým vyjádřením.

Pogbovi to ale Scholes sečetl opravdu se vším všudy. „Každý ví, jaký je to talent, ale dělá chaos. Novou smlouvu nepodepsal a klub téměř vydíral. A teď přijde na hřiště a hned udělá něco takového, směšný zbytečný zákrok, žádná úcta k trenérovi a spoluhráčům" sčítal Scholes Pogbovy prohřešky. „Vždycky si stěžoval, že mu chybí stabilita, ale postrádá hlavně disciplínu a respekt."

Foto: Phil Noble, Reuters

Cristiano Ronaldo si vysvětluje situaci s Andrew Robertsonem

Prohru samozřejmě nesvaloval na Pogbu, který kromě vyloučení měl na svědomí i poslední pátý gól Liverpoolu. Ani na nedostatek snahy. „Byli prostě takticky tak hrozní, že takový debakl mohl přijít," viděl Scholes..

Sociální sítě už jsou mezitím zasypány zprávami, že Solskjaerovy dny v Manchesteru jsou sečteny. Nejbližší zápas United hrají v sobotu proti Tottenhamu.

Foto: Phil Noble, Reuters

Kouč Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer během debaklu s Liverpoolem.

Reklama

Související témata: