Hlavní obsah

Skandál v Premier League! Hvězdám nabízejí falešná potvrzení o očkování

Londýn/Praha

Hvězdní fotbalisté v anglické nejvyšší soutěži odmítající očkování proti covidu jsou novým terčem různých podvodníčků, kteří jim nabízejí falešné očkovací certifikáty. Informoval o tom britský list Daily Mail, který zjistil, že řada hráčů na podvod upozornila klubové lékaře.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Fotbalistům bylo řečeno, že si za „pouhých" tisíc liber (asi 30,5 tisíce korun) mohou nechat zaslat falešné potvrzení o očkování proti koronaviru do svého mobilu a v případě potřeby se s ním prokázat.

Není jisté, zda toho někteří hráči využili, nebo ne. Vedení Premier League tvrdí, že o ničem takovém neví, ale čtyři kluby prý tuto informaci Daily Mailu potvrdily. Anglická liga nedávno oznámila, že 81 % všech jejích hráčů obdrželo alespoň první dávku očkování.

Témě 70 % hráčů je prý zcela proočkováno. Míra proočkovanosti však u jednotlivých klubů kolísá. Daily Mail odhalil, že pouze sedm klubů má více než 50 % plně proočkovaných hráčů.

I Premier League ve své zprávě pro kluby uvedla, že „je před nimi ještě dlouhá cesta." Vedení ligy se prý ještě snaží motivovat hráče k očkování různými odměnami pro jejich klub.

Reklama

Související témata: