Hlavní obsah

Lokvenc: V Bochumi to má perspektivu

PRAHA

Gól nedal, ale spokojenost s premiérou v novém týmu Vratislav Lokvenc netajil. Jeho Bochum smazala v Berlíně na rekonstruovaném Olympijském stadiónu dvoubrankovou ztrátu z první půle a úvodní soutěžní utkání po přestupu z problémy zmítaného Kaiserslauternu přineslo bodový zisk za remízu 2:2.

Foto: archiv

Vratislav Lokvenc

Článek

"Po centru z levé strany jsem šel do souboje s Friedrichem, míč se odrážel mezi námi, soupeř pak spadl na zem a praštil do míče rukou. Nevím moc, jak to bylo. Sám jsem to v tu chvíli neviděl, ale sudí Merk to odpískal.

Na začátek to je dobrý výsledek. Pro psychiku není remíza na hřišti soupeře špatná. Přitom to nevypadalo dobře, ale i v tom pětatřicetistupňovém vedru se nám povedlo srovnat skóre.

V první půli nás soupeř přehrával po levé straně. Ve druhé to trenér Neururer přestavěl ze systému 4-4-2 na 4-3-3 a hned přišla změna. Měli jsme šance. Hrál jsem vpředu uprostřed. Neměl jsem chodit moc do stran. Byl to ale víc boj než nějaký pohledný fotbal.

Proti Kaiserslauternu je to v Bochumi velká změna. Hodně jsem si po přestupu oddechl. V klubu to funguje. Má to tu prostě perspektivu.

Ještě jsem se tady ale pořádně nezabydlel. Mám k dispozici hotel. Byt bude až od září, ale rodina sem za mnou dorazila už teď alespoň na týden. Po příštím kole je pauza kvůli reprezentačnímu utkání s Řeky, měl bych jet do Čech. Potom se vše snad s bydlením rychle vyřeší.

Bochum pro mě znamená změnu nejen fotbalovou. Kaiserslautern je menší město. Zato v Bochumi to asi nebude tak jednotvárné, je tu víc možností, co dělat ve volnu. Hned vedle je Dortmund i Gelsenkirchen, takže mě kromě zápasů Poháru UEFA čekají i zajímavá derby v rámci bundesligy. První ve 4. kole s Dortmundem. Dojde i na Schalke. Je tady velká rivalita."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články