Hlavní obsah

Rooney se stal novou posilou Manchesteru

MANCHESTER

Kanonýr Evertonu Wayne Rooney nakonec přece jen změnil dres. V závěru přestupního termínu se dohodl s Manchesterem United. 'Reds' za osmnáctiletou anglickou hvězdu zaplatí 37 miliónů eur, což v přepočtu činí téměř 1,2 miliardy korun. Rooney se tak zařadí mezi nejdražší fotbalisty historie.

Článek

O Rooneyho měl trenér a manažer Manchesteru Alex Ferguson zájem dlouho. Jenže finanční požadavky Evertonu mu nešly příliš pod nos. Rozhodl se proto čekat až do zimního přestupového okna a do té doby vedení liverpoolského klubu zpracovat.

Ale pak vstoupil do hry o talentovaného forvarda Newcastle a Ferguson musel znovu jednat, aby o Rooneyho nepřišel. Prakticky vzápětí proto letěla z Old Trafford do Evertonu nová nabídka. A Newcastle, který nabízel o něco méně, tak přišel zkrátka.

V Manchesteru mají nyní k dispozici přímo výbušnou ofenzivní sílu. Vedle Rooneyho oblékají červený dres i Ruud van Nistelrooij, Luis Saha a Alan Smith. Ovšem hrát zatím mohou jen poslední dva. Van Nistelrooij je zraněný, stejně tak i Rooney. Ten se stále léčí ze zlomeniny článku na malíčku pravé nohy, kterou utrpěl na mistrovství Evropy.

Reklama

Související témata: