Hlavní obsah

Čech: Úvod sezóny nám vyšel parádně

PRAHA

Příjemnější vstup do anglického fotbalu si brankář Petr Čech snad ani nemohl přát. V úvodních čtyřech utkáních Premiere League, kdy hájil svatyni Chelsea, pustil jediný gól a třikrát udržel čisté konto. "Náš cíl byl do první reprezentační akce získat dvanáct bodů ze čtyř zápasů, takže můžeme být spokojeni," říká v rozhovoru pro Právo.

Foto: archiv

Petr Čech

Článek

Chelsea si lepší vstup do ligy asi nemohla přát, všechny čtyři zápasy jste vyhráli... Úvod sezóny vyšel parádně, to je pravda. Náš cíl byl do první reprezentační akce získat dvanáct bodů ze čtyř zápasů, takže můžeme být spokojeni.

V úvodních třech utkáních jste udržel čisté konto, ale v sobotu přišel gól z kopačky Beattieho po 12 vteřinách... To samozřejmě člověku nepřidá. Gól v první minutě jsem naposledy dostal někdy v dorostu, ale to bylo odehraných asi 40 vteřin. Špatně jsme rozehráli míč, on ho nakopl a trefil se dobře k tyči. Ale naštěstí jsme to v pohodě otočili.

Dá se říci, že už trenéru Mourinhovi vykrystalizovala ideální sestava? My nehledáme jedenáct lidí, kteří by hráli pořád. Vlastně v každém zápase se objevili tři noví hráči, aby mužstvo mělo sílu. Myslím, že takhle to bude pokračovat i dál, program je nabitý.

Cítíte větší zájem fanoušků o svou osobu? Angličani milují fotbal, a jakmile přijde někdo nový, začnou ho brát. A nedělají žádný rozdíl v tom, jestli je člověk fotbalista nebo třeba masér z jejich oblíbeného klubu.

Co říkáte losu Ligy mistrů? Trenér si přál Porto, odkud k nám přišel. To se mu vyplnilo. Bude to pro něj prestižní zápas. Paris St. Germain je hratelný soupeř. Teď se jim ve francouzské lize moc nedaří, ale budou to chtít zlomit v Lize mistrů. No a s CSKA Moskva to taky určitě nebudou snadné zápasy.

Anglicky jste něco uměl už před přestupem do Chelsea, jak jste na tom nyní? Co potřebuji, o to si řeknu. Jen když někdo mluví typickým londýnským přízvukem, kdy skoro neotevře pusu, tak mám problémy.

Třeba váš kapitán John Terry? U něj to ještě docela jde, ale taková irská angličtina Damiena Duffa, to je někdy oříšek...

Reklama

Související témata: