Hlavní obsah

Čech už počtvrté udržel v anglické lize nulu

Vítězné tažení fotbalistů londýnské Chelsea skončilo na půdě Aston Villy. Po čtyřech výhrách v nové sezóně Chelsea remizovala 0:0. Brankáře Petra Čecha alespoň může těšit, že počtvrté z pěti zápasů udržel čisté konto.

Článek

Tentokrát měl víc práce než jindy a vyznamenal se především proti trestnému kopu mladého německého záložníka Hitzlspergera, který zlikvidoval efektním skokem. Nejblíže ke vstřelení gólu měl Čechův spoluhráč Drogba, jenž se ve 26. minutě opřel za šestnáctkou do míče, jeho rána už překonala Sörensena, ale míč se odrazil od spodní části břevna a ven. Stoper Václav Drobný se v týmu domácích znovu nedostal ani na lavičku náhradníků.

Berger vstřelil druhý gól

Patrik Berger se dočkal v anglické lize už svého druhého gólu v sezoně a na rozdíl od srpnové trefy do sítě Charltonu už český záložník mohl společně s trefou oslavovat vítězství. Jeho výstavní rána levačkou z 25 metrů byla jedním ze tří gólů Portsmouthu v brance Crystalu Palace. Portsmouth se bodově dotáhl na Bergerův bývalý klub Liverpool a je devátý.

Bellion zachraňoval Manchester

Soupeř Sparty v Lize mistrů Manchester United znovu zachraňoval body v nastavení. Kouče Alexe Fergusona může alespoň těšit, že se mu vracejí marodi. Po operaci kýly naskočil do základní sestavy po měsíci Van Nistelrooij, Brown se vykřesal z bolestí achilovek a debut si odbyl obránce Heinze, posila z Paris St. Germain.

Hráč, který naštval Fergusona, když místo sžívání s novým týmem odjel reprezentovat Argentinu na olympiádu, mu naznačil, že zapadne rychle. Na gól v rudém dresu čekal jen 44 minut. Pak se ale chopili taktovky domácí a veterán Les Ferdinand v 90. minutě skóre obrátil. Ve druhé minutě nastavení ale vyrovnal po akci náhradníků z Ronaldovi přihrávky mladý Francouz Bellion. Před dvěma týdny v Blackburnu vyrovnal Smith ještě o dvě minuty později.

Místo Baroše nastoupil García

Manchester je až devátý a na vedoucí Arsenal už ztrácí devět bodů. Obhájce titulu si razí cestu za dalším úspěchem stejně suverénně jako loni. Vyhrál všech pět zápasů nové sezony a úspěch 3:0 v londýnském derby s Fulhamem byl už jeho 45. ligovým zápasem v řadě bez prohry. Před Chelsea nyní vede o dva body.

O tři góly přestřílel svého soupeře také Liverpool. Místo Milana Baroše se v útoku objevil Španěl Luis García a gólem po hodině hry pečetil jasnou záležitost s West Bromwichem. Baroš přišel na hřiště až v 68. minutě místo Australana Kewella.

Premiere League - 5. kolo:
Portsmouth - Crystal Palace 3:1 (3. Fuller, 47. Berger, 85. vlastní Popovic - 43. Granville).
Aston Villa - Chelsea 0:0
Bolton - Manchester United 2:2 (52. Nolan, 90. Ferdinand - 44. Heinze, 90. Bellion)
Fulham - Arsenal 0:3 (62. Ljungberg, 65. vlastní Knight, 71. Reyes)
Liverpool - West Bromwich 3:0 (16. Gerrard, 42. Finnan, 60. García)
Manchester City - Everton 0:1 (60. Cahill)
Middlesbrough - Birmingham 2:1 (27. a 48. Viduka - 42. Heskey)
Newcastle - Blackburn 3:0 (9. vlastní Flitcroft, 16. Shearer, 83. O'Brien)

Reklama