Hlavní obsah

Mladý portugalský kouč Villas-Boas v Chelsea předčasně skončil

Londýn

Fotbalová Chelsea, kde působí český brankář Petr Čech, odvolala po sérii špatných výsledků portugalského trenéra Andrého Villase-Boase. Do konce sezony tým povede bývalý záložník londýnského celku Roberto Di Matteo, jenž byl Portugalcovým asistentem.

Foto: Darren Staples, Reuters

Nyní už bývalý trenér fotbalistů Chelsea Andre Villas-Boas

Článek

Teprve čtyřiatřicetiletý Villas-Boas přišel do Chelsea loni v červnu z Porta, a i když podepsal kontrakt na tři sezony, na Stamford Bridge nevydržel ani jeden kompletní ročník. "Výsledky a výkony mužstva bohužel nebyly dostatečně kvalitní a nezdálo se, že by se to mělo v tomto klíčovém období sezony zlepšit," uvedla Chelsea na svém oficiálním webu.

Trenérův osud definitivně zpečetila sobotní ligová porážka 0:1 na hřišti West Bromwiche, po níž je ambiciózní tým v tabulce až pátý s tříbodovou ztrátou na čtvrtý Arsenal. Z posledních 12 ligových zápasů vyhrála Chelsea jen tři a hrozí jí, že se neprobojuje do Ligy mistrů. V milionářské soutěži je také na hraně vypadnutí, neboť v prvním utkání osmifinále prohrála 1:3 v Neapoli.

Londýnský celek do konce ročníku povede švýcarský rodák s italským pasem Di Matteo, jenž za klub hrál v letech 1996-2002. Před svým návratem do Chelsea v roli Villasova-Boasova asistenta vedl dva roky West Bromwich, s nímž postoupil do Premier League.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články