Hlavní obsah

Chelsea je ostudou ligy, tvrdí šéf trenérské asociace

Chelsea je kvůli svým častým změnám na pozici hlavního kouče ostudou fotbalové Premier League. V reakci na nedělní odvolání Andrého Villase-Boase to dnes uvedl šéf Anglické asociace ligových trenérů Richard Bevan.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalisté Chelsea s nyní už bývalým trenérem Villas-Boasem

Článek

Čtyřiatřicetiletý Portugalec Villas-Boas byl propuštěn po pouhých osmi měsících ve funkci a majitel klubu Roman Abramovič tak musí hledat už osmého trenéra od roku 2003, kdy Chelsea koupil.

"Je evidentní, že navzdory neomezeným financím se klub nenaučil, jak vybudovat úspěšný fotbalový tým," řekl BBC šéf trenérské asociace Bevan. "Hledání osmého kouče během osmi let je velká ostuda pro majitele, klub, fanoušky i ligu."

Podle Bevana jsou právě změny na lavičce Chelsea jedním z důvodů, proč si Villas-Boas nedokázal se svými svěřenci vybudovat opravdový vztah. "Hráči musejí vědět, že trenérova strategie a pozice nejsou v ohrožení. Jste úspěšní, pokud máte dost času, a z toho vychází i stabilita. V opačném případě je pro kouče, jako je André, hodně složité, aby aplikoval svou filozofii a vybudoval podle ní tým," dodal šéf trenérské asociace.

Chelsea, v níž chytá český reprezentant Petr Čech, klesla po sérii špatných výsledků na páté místo tabulky. Do konce sezony povede tým dosavadní asistent odvolaného trenéra Roberto Di Matteo.

Reklama

Související témata: