Hlavní obsah

Čecha v poháru potěšila kapitánská páska i čisté konto

Brankáře Petra Čecha po opakovaném osmifinále Anglického poháru s druholigovým Birminghamem potěšila důvěra nového trenéra fotbalistů Chelsea Roberta di Mattea. Italský kouč dal před úterním zápasem českému reprezentantovi kapitánskou pásku, za což se devětadvacetiletý gólman odvděčil čistým kontem, kterým přispěl k výhře 2:0 a postupu do čtvrtfinále.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Čech na srazu fotbalové reprezentace

Článek

"Jsme rádi, že jsme to zvládli. Čisté konto potěší, stejně jako důvěra dostat kapitánskou pásku," uvedl Čech na svých internetových stránkách. "Výkony v sezoně nejsou takové, jaké bychom si představovali, proto bylo důležité zůstat v poháru ve hře o trofej. Zápas jsme odehráli dobře, i když to nebylo vůbec snadné. Hřiště bylo ve špatném stavu, skoro nešlo hrát po zemi, což pro nás zrovna ideální není a spíš to hrálo do karet domácím," dodal.

Di Matteo vede Chelsea od neděle, kdy do konce sezony nahradil odvolaného Portugalce Andrého Villase-Boase, kterému dělal asistenta. "Vedení se rozhodlo pro změnu a my jako hráči se s tím musíme vypořádat, ať se nám to líbí, nebo ne," uvedl Čech. "Nebyly výsledky a musíme dělat vše pro to, abychom sezónu zachránili. To znamená zkusit vyhrát FA Cup, urvat alespoň čtvrté místo v lize a v Lize mistrů se pokusit o postup," prohlásil.

Chelsea chce napodobit Arsenal

V Anglickém poháru už Chelsea jeden úspěšný krok udělala a ve čtvrtfinále narazí na další druholigový celek Leicester. Čech se naděje na postup nevzdává ani v Lize mistrů, přestože londýnský klub v úvodním osmifinále prohrál v Neapoli 1:3. "Určitě to není nereálné. Arsenal dotahoval čtyřgólové manko a viděli jsme, že všechno je možné. Málem se jim to povedlo otočit," řekl.

Di Matteo při premiéře na lavičce Chelsea nechal mezi náhradníky zkušené Franka Lamparda, Didiera Drogbu nebo Michaela Essiena, přestože právě neshody s hvězdami byly údajně jedním z důvodů odchodu Villase-Boase z Londýna.

"Nebylo to odvážné gesto. Všichni jsme na jedné lodi a víme, co musíme splnit," poznamenal Di Matteo. "Máme na to dva měsíce a musíme si pomáhat. Ego každého z 25 hráčů v týmu teď musí jít na chvíli stranou, jinak se nám to nepodaří," prohlásil bývalý italský reprezentant.

Reklama

Související témata: