Hlavní obsah

Mourinho se senzačně vrátí do Chelsea, myslí si Redknapp

Londýn

Portugalský kouč Jose Mourinho je jedinou možnou volbou pro Chelsea, soudí trenér fotbalového Tottenhamu Harry Redknapp. „Jeho zdejší působení bylo fantastické. Odváděl tehdy skvělou práci,“ poznamenal Redknapp. Sám přitom pro britský list The Sun odmítl své angažmá na lavičce Blues.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Jose Mourinho je prý pro Chelsea jasnou volbou, soudí Harry Redknapp.

Článek

Redknapp v deníku uvedl, že pro Mourinha by jistě bylo obtížné opustit klub, jakým je Real Madrid, ale zároveň dodal, že Chelsea může být jediná, která ho k takovému kroku dokáže svést. Sám by Mourinhův velký comeback přivítal. „Je to ohromný chlapík, velká osobnost,“ uvedl.

Portugalec přezdívaný Special One prožil v Londýně úspěšné období, dvakrát získal anglický titul, vyhrál i FA Cup a Ligový pohár. V roce 2007 se pak rozloučil a pokračoval v triumfální jízdě i v Interu Milán, s nímž dokonce vyhrál Ligu mistrů. Nyní je s Realem Madrid na čele španělské ligy.

Sednout si na místo uvolněné Andre Villas-Boasem, jehož Chelsea vyhodila v neděli, je podle Redknappa „vysněná“ práce. S velkou dávkou ironie ovšem. „Snové to může být pro někoho, kdo přijde a uspěje. Ale uspět musí. Jinak se balí,“ prohlásil trenér Tottenhamu. Zároveň odmítl, že by ho podobná pozice lákala.

Reklama

Související témata: