Hlavní obsah

Dejte mi čas, potřebuji dospět, říká nenapravitelný průšvihář Balotelli

Manchester

Jeden z nejtalentovanějších fotbalistů světa, ale také nenapravitelný průšvihář - takovou nálepku získal fotbalista Mario Balotelli. Jednadvacetiletý útočník Manchesteru City v rozhovoru pro BBC přiznal, že potřebuje dospět.

Foto: Darren Staples, Reuters

Mario Balotelli provokativně vlaje dresem svého týmu před fanoušky United.

Článek

Italský reprezentant s ghanskými kořeny na sebe od začátku kariéry upozorňuje pravidelnými skandály. Od svého příchodu do Manchesteru City z Interu Milán v srpnu 2010 byl například několikrát vyloučen, měl konflikty se soupeři i spoluhráči, po hráči juniorky házel šipky nebo s kamarády zapálil svůj dům zábavní pyrotechnikou. Naposledy na začátku týdne porušil večerku a za návštěvu striptýzového baru dostal pokutu 250 tisíc liber (asi 7,5 miliónu korun).

Balotelli se podle svých slov z mnoha chyb poučil a cítí se být rozumnější než v minulosti. "Je mi jednadvacet, takže jsem pořád mladý. Myslím si však, že od loňského roku jsem hodně mentálně vyrostl," řekl Balotelli v rozhovoru, na němž se podílel i bývalý frontman hudební skupiny Oasis a velký fanoušek "Citizens" Noel Gallagher.

Chvála trenéra

Autor 14 soutěžních branek v sezóně vyzdvihl svého trenéra Roberta Manciniho, který problémového svěřence ani přes řadu výstřelků nezatratil a vždy mu dal další šanci. "Pokud Mancini něco řekne, tak má vždy pravdu. Kdyby tu nebyl, tak bych do Manchesteru City nikdy nepřišel," uvedl Balotelli. V Anglii se už prý zabydlel a cítí se tam šťastný. Jeho tým vede tabulku Premier League o dva body před městským rivalem United.

Hráč s přezdívkou Super Mario nicméně stále nerozumí tomu, proč o něj mají média tak velký zájem. "Nemám rád, když lidé mluví o mé práci nebo životě, protože mám rád své soukromí. Možná si někdo myslí, že jsem arogantní nebo něco podobného, ale jsem to pouze já," uzavřel útočník, jenž se s manchesterským celkem představí v dnešním úvodním osmifinále Evropské ligy na hřišti Sportingu Lisabon.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články