Hlavní obsah

Wolves - Manchester Utd. 0:5Manchester United deklasoval Wolverhampton a vede o čtyři body

Fotbalisté mistrovského Manchesteru United deklasovali Wolverhampton na jeho hřišti 5:0 a v anglické lize si vypracovali čtyřbodový náskok na městského rivala City. Svěřenci trenéra Roberta Manciniho však mají k dobru středeční šlágr 29. kola s Chelsea.

Foto: Darren Staples, Reuters

Útočník Manchesteru United Javier Hernandéz se raduje z branky.

Článek

Ještě před výkopem vyjádřili všichni na stadionu Molineux potleskem podporu záložníkovi Boltonu Fabrici Muambovi, který utrpěl v sobotním čtvrtfinále Anglického poháru s Tottenhamem zástavu srdce a na jednotce intenzivní péče stále bojuje o život.

"Rudí ďáblové" pak napravili čtvrteční vyřazení v osmifinále Evropské ligy s Athletikem Bilbao a v domácí soutěži zvítězili posedmé z posledních osmi duelů. Naopak Wolverhampton, na kterém si shodou okolností Manchester v prosinci spravil chuť po vypadnutí z Ligy mistrů (4:1), prohrál potřetí v řadě bez vstřelené branky a klesl na poslední místo.

Hosty poslal do vedení po dvaceti minutách stoper Johnny Evans svým premiérovým gólem za A-mužstvo. Ve 39. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí obránce Ronald Zubar a United početní výhodu bleskově využili. Těsně před přestávkou zvýšili slepenými brankami ofenzivní hráči Antonio Valencia a Danny Welbeck. Po změně stran dokonal debakl "Vlků" dvěma brankami během pěti minut útočník Javier Hernández.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:
Wolverhampton - Manchester United 0:5 (56. a 61. Hernández, 21. Evans, 43. Valencia, 45. Welbeck)
Newcastle - Norwich 1:0 (11. Cissé)

Reklama