Hlavní obsah

Chelsea - Leicester 5:2Torres řádil v FA Cupu, po půlročním půstu se trefil dvakrát

Londýn
Aktualizováno

Několik silných momentů přineslo čtvrtfinále fotbalového FA Cupu mezi Chelsea a Leicesterem, které vyhrál londýnský klub 5:2 a postoupil do semifinále. Dvěma góly a parádním výkonem se po téměř půlroční střelecké odmlce prezentoval Fernando Torres a rozburácel domácí tribuny, po své trefě pak připomenul boj Fabrice Muamby o život Gary Cahill. Branku Chelsea hájil reprezentační gólman Petr Čech.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Radost Fernanda Torrese z Chelsea se spoluhráčem Branislavem Ivanovičem, když vstřelil dva góly v utkání FA Cupu proti Leicester City.

Článek

Právě Cahill otevřel ve 12. minutě skóre utkání. Po gólu si přetáhl dres přes hlavu a odhalil nápis na tričku pod ním: „Pray for Mumba (Modleme se za Muambu)“. Středopolař Boltonu zůstává po kolapsu v utkání s Tottenhamem v kritickém stavu v nemocnici a příští hodiny rozhodnou, zda svůj boj o život vyhraje. Cahill hrál s Muambou v Boltonu dva a půl roku.

Druhý gól Chelsea přidal pět minut po Cahillovi Kalou, do konce poločasu už žádný z týmů nic nestihl. Po obrátce přišly Torresovy chvíle. Ten v celém utkání hýřil aktivitou, připravoval šance pro spoluhráče, sám měl ale v zakončení smůlu. Jenže v 67. minutě se to konečně změnilo a domácí tribuny málem smetla vlna nadšení fanoušků. Torres převzal míč v pokutovém území a bez otálení placírkou k tyči zvýšil na 3:0.

Otevřeně a sympaticky hrající Leicester sice snížil v 77. minutě díky Beckfordově zásahu, ale odpověď měl k dispozici opět Torres, který hlavou umístil Meirelesův centr do sítě. Dva góly během sedmnácti minut, to byly pro španělského forvarda úplné hody po střeleckém půstu, který trval pět měsíců a 24 utkání. Torres si utkání vychutnával plnými doušky, ani v dalších minutách nepolevil a nakonec ještě připravil snadnou trefu pro Meirelese. Ten tak pečetil na 5:2, za Leicester se chvíli předtím trefil do Čechovy sítě ještě Marshall.

Liverpool udolal loňského finalistu

V druhém nedělním čtvrtfinále porazil Liverpool na svém hřišti loňského finalistu Stoke 2:1 a po únorovém triumfu v Ligovém poháru zůstal ve hře i v další pohárové soutěži.

Domácí poslal do vedení ve 23. minutě útočník Luís Suárez, ale už za tři minuty vyrovnal bývalý hráč "Reds" Peter Crouch. Vítězství Liverpoolu zařídil po změně stran záložník Stewart Downing.

Anglický fotbalový pohár - čtvrtfinále:
Chelsea - Leicester (II) 5:2 (67. a 85. Torres, 12. Cahill, 17. Kalou, 90.+1 Raúl Meireles - 77. Beckford, 88. Marshall)
Liverpool - Stoke 2:1 (23. Suárez, 57. Downing - 26. Crouch)

Reklama

Související témata: