Hlavní obsah

VIDEO: Dlouhých 151 dnů nedal gól. Proto Torres nad pohárovými trefami tolik jásal

Londýn

Jásal, jako by šlo přinejmenším o finále Ligy mistrů, přitom se trefil jen ve čtvrtfinále Anglického poháru. A do sítě druholigového Leicesteru k tomu. Ale pro Torrese představovaly dvě pohárové trefy hotové vykoupení. Vždyť se v dresu Chelsea trefil poprvé od 19. října. Po neskutečných 151 dnech. Po 25 hodinách a 41 minutách na trávníku.

Obě branky Fernanda Torrese proti Leicester City

 
Článek

Neskutečné, jaké střelecké trápení od příchodu na Stamford Bridge španělský snajpr Fernando Torres prožíval a prožívá. Miliardář Roman Abramopvič ho koupil z Liverpoolu za padesát miliónů liber, ale on od příchodu do Chelsea vstřelil do sobotního zápasu s Leicesterem jen sedm branek.

A hlavně - naposledy se trefil 19. října loňského roku v utkání základní skupiny Champions League proti belgickému Genku. Však také na ostrovech spočetli, že každý Torresův gól přišel ruského majitele klubu na 714 285 liber.

Díky, díky, rozplýval se Torres

Proti Leicesteru si střeleckou bilanci přece jen trochu vylepšil, neboť se trefil hned dvakrát. „Za první branku musím poděkovat celému týmu, protože to byla krásná akce a ještě lepší přihrávka. Druhý jsem střílel hlavou po rohovém kopu. Tyhle góly jsem moc potřeboval. Už proto, že v této sezóně tak tvrdě pracuji," rozplýval se po pohárovém vítězství 5:1 Torres, jenž v úterý oslaví osmadvacáté narozeniny.

„Celou letošní sezónu hraju velice dobře, jen střelecky se mi nevedlo. Problém je však v tom, že úkolem útočníků je právě střílení branek. Pokud je nedáváte, lidé si myslí, že hrajete špatně," meditoval přešťastný Torres.

„Důležitá pro mě byla důvěra a podpora lidí v Chelsea. A tu teď cítím. Od manažera, realizačního týmu, spoluhráčů. Držíme spolu a na výkonech i výsledcích je to znát. Chelsea teď zažívá dobré časy a já také," nepřímo naznačil, že pod provizorním koučem Di Matteem se mu hraje mnohem lépe, než pod jeho vyhozeným předchůdcem Villasem-Boasem. Však už pod ním vyhráli čtvrtý zápas v řadě.

Nejdůležitější duely teprve přijdou

„V posledním měsíci jsme se hodně zlepšili, dáváme góly, vytváříme si šance. Ale další dva měsíce této sezóny nás teprve čekají a nejdůležitější zápasy teprve přijdou," narážel Torres na závěr Premier League, kde by se Chelsea moc ráda prodrala ke třetí příčce zaručující přímou účast v příštím ročníku Ligy mistrů, stejně jako na semifinále FA Cupu s lepším týmem z duelu Tottenham vers. Bolton a čtvrtfinále Champions League s lisabonskou Benfikou.

Možná i proto je trenér Roberto Di Matteo ze střeleckého probuzení Torrese tak nadšený, neboť si moc dobře uvědomuje, jak bude Chelsea jeho góly potřebovat.

„Jsem šťastný společně s ním. A celá Chelsea také. Je to nejen velmi dobrý hráč, ale i chlap, který tvrdě pracoval a odměnu si zasloužil. Věřím, že mu góly pomohou najít někdejší sebedůvěru a sebevědomí," vychvaloval Di Matteo španělského legionáře Fernanda Torrese.

Reklama

Související témata: