Hlavní obsah

Klopp vyloučil, že by mohl trénovat fotbalisty Chelsea

Dortmund

Fotbalisty Chelsea Jürgen Klopp nepovede. Německý trenér jednoznačně zamítl možnost, že by se v létě z Dortmundu přesunul na lavičku londýnského celku, za který chytá i český brankář Petr Čech. Podle britských médií byl Klopp, bojující s vestfálským mužstvem o druhý bundesligový titul za sebou, favoritem ruského majitele Chelsea Romana Abramoviče.

Foto: Ina Fassbender , Reuters

Jürgen Klopp útočí s Dortmundem na druhý bundesligový titul za sebou.

Článek

"Tuto možnost mohu jednoznačně odmítnout, nikam se nestěhuju," prohlásil čtyřiačtyřicetiletý kouč pro německou televizní stanici Sky po úterním vítězném semifinále domácího poháru s druholigovým Fürthem.

Mezi hlavní adepty se rodák ze Stuttgartu dostal poté, co údajně zkrachovala jednání s barcelonským Pepem Guardiolou a Josém Mourinhem z Realu Madrid, který už Chelsea vedl v letech 2004 až 2007 a tým dovedl i k dvěma anglickým titulům.

"Je úžasné, že mé jméno je zmiňováno společně s Mourinhem a Guardiolou. Už to považuji za osobní triumf. Víc nepotřebuji, protože nejsem volný. Je mi líto," vzkázal do Londýna Klopp.

Jeho odchod vyloučil také šéf Dortmundu Hans-Joachim Watzke. "Je to jednoduché, nikam nepůjde. Chelsea mě ani trochu netrápí. Není náhodou, že u nás Jürgen Klopp právě podepsal smlouvu do roku 2016," připomněl.

Za devítileté éry Abramoviče se v Chelsea vystřídalo už osm trenérů. Naposledy před necelými třemi týdny dostal vyhazov André Villas-Boas, kterého dočasně zastoupil asistent Roberto di Matteo. Tomu se v úvodu daří a pod jeho vedením vyhrál pátý tým anglické ligy všechna čtyři soutěžní utkání.

Reklama

Související témata: