Hlavní obsah

Do semifinále Anglického poháru prošly Tottenham a Everton

Londýn

Fotbalisté Tottenhamu porazili ve čtvrtfinále Anglického poháru Bolton 3:1 a v semifinále si zahrají s londýnským rivalem Chelsea. Dnešní zápas na White Hart Lane byl náhradou za utkání, které bylo před deseti dny předčasně ukončeno poté, co ve 41. minutě zkolaboval záložník Wanderers Fabrice Muamba.

Foto: ČTK/AP

Fotbalisté Evertonu se radují z gólu

Článek

Ze čtvrtfinále prošel dál také Everton, který dnes v opakovaném duelu vyhrál na hřišti Sunderlandu po gólu Nikici Jelaviče a vlastní trefě Davida Vaughana 2:0. Předchozí zápas v Birminghamu skončil remízou 1:1. V semifinále Everton čeká derby s Liverpoolem.

Zápasu mezi Tottenhamem a Boltonem předcházel minutový potlesk, věnovaný Muambovi. Třiadvacetiletý záložník zkolaboval 17. března kvůli zástavě srdce v 41. minutě za stavu 1:1 a zápas byl předčasně ukončen. Muamba, kterému se na 78 minut zastavilo srdce, je nadále v nemocnici na jednotce intenzivní péče, jeho stav se však pomalu zlepšuje.

Tottenham za vítězstvím nasměrovaly dvě trefy v rozmezí čtyř minut. V 74. minutě otevřel skóre Ryan Nelsen a vzápětí přidal druhou branku Gareth Bale. Boltonu poté sice dal naději v poslední minutě Kevin Davies, postup domácích ale ve čtvrté minutě nastavení zpečetil Louis Saha.

Anglický fotbalový pohár - čtvrtfinále:
Tottenham - Bolton 3:1 (74. Nelsen, 77. Bale, 90.+4 Saha - 90. Davies), Sunderland - Everton 0:2 (24. Jelavič, 57. vlastní Vaughan).
Semifinálové dvojice: Liverpool - Everton, Tottenham - Chelsea.

Reklama