Hlavní obsah

Villas-Boas chtěl vyhodit Čecha z Chelsea, píší v Anglii

Český reprezentační brankář Petr Čech si může zhluboka vydechnout, že Villas-Boasova éra na Stamford Bridge skončila tak záhy. Kdyby totiž portugalský trenér zůstal na lavičce Chelsea i nadále, musel by se Čech z londýnského celku pakovat. Alespoň to píše seriózní The Guardian, podle něhož měl už Villas-Boas vyhlédnutou za Čecha i náhradu.

Foto: Jose Manuel Ribeiro, Reuters

Brankář Petr Čech se měl ze Stamford Bridge pakovat.

Článek

Měl zařídit v Chelsea dokonalou renesanci. Hvězdy, které do týmu Blues přivedl jeho krajan José Mourinho, již zestárly a Villas-Boas měl být tím, kdo vybuduje zcela nový tým. Nelze se proto divit, že měl se starými mazáky, kteří dlouhá léta představovali základní kameny londýnského celku, potíže. Své o tom věděli zejména Frank Lampard a Michael Essien, bývalé ikony týmu, které při Villas-Boasově vládě většinu času proseděly na lavičce.

V týmu měli postupem času skončit také Didier Drogba, Paulo Ferrerira, Salomon Kalou a Florent Malouda. O všech těchto fotbalistech se diskutovalo. Ovšem britský deník The Guardian přinesl další jméno. A pro nejednoho fanouška je to jméno více než překvapivé - jedná se o českého reprezentačního gólmana Petra Čecha.

Místo Čecha Patrício a Courtois

„Villas-Boas nebyl přesvědčen o výkonech Petra Čecha a hovořil s Romanem Abramovičem ohledně jeho prodeji. Brankáře, který byl dříve oprávněně uznáván jako nejlepší gólman světa," podivuje se britský list, podle jehož informací už měl čtyřiatřicetiletý kouč vyhlédnutou náhradu. Jak už to tak bývá, našel ji ve vodách země, z níž pochází. „Rui Patrício, brankář Sportingu Lisabon, byl jedním z jeho možných nástupců. Villas-Boas taktéž hodlal přivést zpět z hostování devatenáctiletého Belgičana Thibauta Courtoise, který se prezentuje skvělými výsledky v Atlétiku Madrid," píše The Guardian.

Villas-Boas se nejvíce zabýval výměnou útočníků. I za ofenzivní fotbalisty měl již vyhlédnuté nástupce. Díru po Kalouovi, Maloudovi či Drogbovi měli zalepit Brazilec Hulk, který válí za Porto, a hvězdný forvard Neapole Cavani. Překvapivě plánoval ponechat si na Stamford Bridge Fernanda Torrese, který se střelecky trápil po celou dobu Villas-Boasova působení v týmu. Ofenzivní čtyřka pro příští sezónu měla znít: Cavani, Hulk, Torres a Sturridge.

„Pokud jde o seznam hráčů, kteří byli považováni za postradatelné, Čechovo jméno je nejpřekvapivější, jelikož byl vyhlášen nejlepším hráčem Chelsea roku a taktéž byl jedním z hlavních stavebních kamenů úspěšné Abramovičovy éry," uzavírá deník.

Kdo ví, jaké bude mít s Čechem plány následující trenér, který vystřídá dočasného kouče Roberta Di Mattea...

Reklama

Související témata: