Hlavní obsah

Šejkové z ManCity znovu loví, Ronaldovi slibují 15 miliónů týdně

Manchester

Nedají si pokoj, dokud nekoupí všechny největší fotbalové hvězdy. Taková je alespoň na první pohled strategie majitelů Manchesteru City. Šejk Mansúr se svou skupinou z Abú Zabí napumpoval do klubu od konce roku 2008 již kolem 800 miliónů liber (25 miliard korun). A teď server goal.com přišel s exkluzivní zprávou, že Cristianu Ronaldovi z Realu Madrid nabízejí Citizens týdenní plat blížící se k 15 miliónům korun!

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo se raduje z branky.

Článek

Italský kouč šejkům v zimě důrazně oznámil, že potřebuje peníze na další posily. Oněch 250 miliónů liber (8 miliard korun), které Roberto Mancini za svého působení již za hráče utratil, se mu asi zdá málo.

Jeho požadavky však padly na úrodnou půdu, šejk Mansúr se vydal na další lov. Server goal.com přinesl v pátek exkluzivní informace o tom, že na mušce Manchesteru City teď není nikdo menší, než Cristiano Ronaldo!

Portugalec je nejdražším fotbalistou planety, v roce 2009 ho Real Madrid koupil z Manchesteru United za rekordních 80 miliónů liber (téměř 2,5 miliardy korun!). Citizens teď jsou ochotni položit na stůl stejnou částku a sedmadvacetiletého útočníka omračují nabídkou platu 400–500 tisíc liber týdně (téměř 15 miliónů korun).

Akci Ronaldo plánují na léto

Šíbři ze City lákali Ronalda již loni, od té doby je prý jeho agent Jorge Mendes s klubem stále v kontaktu.

„Ohlasy z Ronaldova tábora jsou teď překvapivě příznivější. Ke kontaktům došlo v posledních několika týdnech a vedou se opravdu vážné rozhovory, podobně jako tomu bylo před několika lety, když se City pokoušelo o Kaká z AC Milán," cituje server nejmenovaný zdroj dobře obeznámený s vývojem situace.

Šejk Mansúr se nikdy netajil svým obdivem k Realu Madrid i Ronaldovi samotnému. „ManCity chce přestup dotáhnout letos v létě, aby definitivně potvrdil svůj vstup mezi fotbalovou elitu. Ronaldo je jen jeden, proto o něj usilují již dlouho. Dobře vědí, že Lionela Messiho nikdy nezískají," vysvětluje zdroj.

Některé drahé hvězdy by musely pryč

Mancini má ovšem na mušce i další útočníky, Cavaniho či Falcaa. A protože se Citizens nechtějí dostat do rozporu s pravidly UEFA o fair play, museli by také některé své drahé hráče prodat. K mání by tedy mohli být Carlos Tévez s platem 200 tisíc liber týdně, Edin Džeko (130 tisíc), Nigel de Jong (85 tisíc) či trojice hráčů na hostování - Emmanuel Adebayor (170 tísíc), Wayne Bridge (90 tisíc) a Santa Cruz (90 tisíc).

Mansúrův klub již teď vydává na platy hráčů neuvěřitelných 800 tisíc liber týdně (23,5 miliónu korun), což představuje 38 miliónů liber ročně (přes miliardu korun)...

Realu by se v jistém směru ulevilo

V Manchesteru kalkulují, že velkou část prostředků do Ronalda vložených by díky jeho komerční atraktivitě získali zase zpátky. A de facto by si oddechl i Real. Portugalec s ním má smlouvu do roku 2015. Ze začátku podle ní pobíral 250 tisíc liber týdně (7,3 miliónu korun), jenže tato částka narůstá a v posledním roce kontraktu by dosáhla 400 tisíc liber týdně (téměř 12 miliónů korun).

Kterým „melounům" dá Ronaldo nakonec přednost?

Reklama

Související témata: