Hlavní obsah

Fergusona těší, že Rudí ďáblové nastříleli více gólů než City

Londýn

Fotbalisté Manchesteru United získali v čele anglické ligy pětibodový náskok před městským rivalem City, kouč Alex Ferguson však zatím nejásá. "Zbývá sedm kol a podle mých zkušeností nezáleží na tom, kolik bodů máme v tuto chvíli. Důležité je dál bojovat a vyhrát další zápas," uvedl legendární trenér.

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Trenér Manchesteru United Alex Ferguson.

Článek

Úřadujícím šampiónům se povedlo v pondělí večer oplatit Blackburnu překvapivou porážku 2:3 ze Silvestra, kdy jejich soupeři patřilo poslední místo v tabulce.

Fergusona potěšilo, že United díky výhře 2:0 předstihli City také v počtu nastřílených gólů (76:75). "To je pro nás velký pokrok, zaostávali jsme asi o osmnáct gólů a teď mám o jeden víc. Může nakonec rozhodovat skóre, kdo ví," uvedl kouč "Rudých ďáblů", kteří útočí na jubilejní dvacátý titul.

Proti Blackburnu ho jeho svěřenci dlouho napínali, prosadili se až v poslední desetiminutovce Antonio Valencia a střídající Ashley Young. "Byl to dlouhý večer. Museli jsme být hodně trpěliví. Dlouho jsme se nemohli dostat do jasné šance. Wayne (Rooney) měl dobrý trestný kop, který chytil gólman. Antonio zahrál spoustu výborných centrů, které zůstaly nevyužity," uvedl Ferguson.

Reklama

Související témata: