Hlavní obsah

Maročan Šamach si to u kouče Arsenalu seancí u vodní dýmky zavařil

Londýn

Docela si zavařil. Kouč londýnského Arsenalu Arséne Wenger je totiž na kouření alergický. A je jedno, zda jde o cigarety, nebo o neškodnou vodní dýmku. Marocký legionář v dresu „kanonýrů“ Marouant Šamach k ní navíc usedl hned po sobotní prohře svého týmu v Premier Leegue s Queens Park Rangers. A se svým krajanem v soupeřových službách Adelem Taarabtem k tomu. Měli smůlu, že se fotografie z jejich kuřáckého dýchánku dostala na veřejnost.

Foto: repro z Caught Offside

Maruane Šamach z Arsenalu při kuřácké seanci u vodní dýmky.

Článek

Wenger už několikrát v minulosti dal svým hráčům na srozuměnou, jak mu není ani trochu po chuti, když je vidí s cigaretou v ústech. Loni z toho měl malér francouzský obránce Koscielny, i když ho jen přistihli, jak žmoulá krabičku v ruce, kanonýr Van Persie si vyslechl také své, když ho paparazzi vyfotili na amsterodamském letišti, jak šlukuje. A takový Gallas by rovněž mohl povídat, jak to od Wengera schytal, když ho nejprve v londýnském nočním klubu a pak i za volantem auta přistihli, jak kouří.

Marocký reprezentant Šamach si zavařil o to víc, že jeho budoucnost v Arsenalu je hodně nejistá. Trenér Wenger se nechal už před časem slyšet, že osmadvacetiletého útočníka dá na transfer listinu a pokud někdo zaplatí pět milionů liber, klidně ho prodá. Nebylo by se co divit, protože Maročan, jenž na předchozí štaci ve francouzském Bordeaux zářil a s marockým týmem vyhrál Africký šampionát národů, zůstává v Arsenalu daleko za očekáváním. V letošní sezóně nastoupil jen v patnácti zápasech a dal pouze jeden gól.

Šamachovi se však z Londýna nechce.  A vůbec si nemyslí, že by mu měla ublížit seance u vodní dýmky, jejíž kouření mimochodem není v Anglii nelegální.

„Mluvil jsem s Wengerem a zůstanu v Arsenalu. I můj agent dostal pokyn, aby s žádným ze zájemců nejednal," tvrdil v rozhovoru pro francouzský časopis Onze, že s jeho transferem to není tak horké. „Chci dokázat, že mohu být „kanonýrům" prospěšný. I Wenger mně věří a slíbil, že mi dá příležitost, abych to dokázal," vyvracel Šamach zaručené informace, že se v létě zase vrátí do Bordeaux.

Reklama