Hlavní obsah

VIDEO: Takhle trénují s balonem "tractor boys" z Ipswiche

Letošní sezóna je pro fotbalisty anglického Ipswiche nenávratně ztracena, takže kdysi slavný a úspěšný klub dělá všechno pro to, aby si fanoušky usmířil. Třeba i originálním videoklipem, který „traktoristé“ z Ipswiche natočili pro své příznivce na farmě v Eastonu. „Postupové ambice se odkládají na příští sezónu, kdy zaútočíme na návrat do Premier League,“ slíbil šéf klubu Marcus Evans a hráči na důkaz vážnosti jeho tvrzení před kamerou předvedli, jak se na další druholigový ročník už teď chystají.

Fotbalisté Ipswiche na farmě

 
Článek

Ipswich figuruje momentálně v druholigové tabulce na patnácté příčce, takže si dál nechává zdát o slavných letech, kdy hrával Premier League a v sezóně 1980/81 vyhrál třeba Pohár UEFA. Už příští sezóna přinese obrat k lepšímu, slibuje ovšem klubový šéf Marcus Evans, že se „traktoristé" z Ipswiche zase vrátí na fotbalové výsluní.

I originální videoklip, v němž třeba největší hvězda současného týmu, jedenadvacetiletý útočník Jay Emmanuel Thomas, dribluje s balónem mezi bandaskami s mlékem, gólman Lee-Barett předvádí na dvoře farmy robinsonády a střelbu s hráči nacvičuje klubová legenda John Wark převlečená za farmáře, k tomu má napomoci.

„Je to jen další ze způsobů, jak komunikovat s našimi fanoušky a udržet je na své straně. Dnešní doba umožňuje, abychom s nimi pracovali i prostřednictvím sociálních sítí," vysvětloval nápad s videoklipem obchodní manažer Ipswiche Lee Hyde.

„A velice brilantní. Zábavný a poutavý," chválí fanoušci snažené svého klubu, v němž v minulosti působily takové fotbalové legendy, jako sir Alf Ramsey či třeba Bobby Robson.

Reklama

Související témata: