Hlavní obsah

VIDEO: Nemají si co vyčítat. Chelsea vyhrála vymyšleným gólem, Barcelona diskutabilní penaltou

Londýn/ Praha

Nemají si co vyčítat. Londýnskou Chelsea nasměroval do finále Anglického poháru gól, který gólem nebyl, Barcelona zase vyhrála ve španělské lize v Levante hodně problematickou penaltou. „Taková se píská jen velkým klubům,“ ulevil si třicetiletý kapverdský záložník Valdo, po jehož kontaktu s Thiagem sudí pokutový kop nařídil a Messi z něho vstřelil rozhodující gól. A právě dva velké kluby, jimž se píská a promíjí všechno, teď na sebe narazí. Ve středečním prvním semifinále Champions League.

Chelsea gól nedala, Barceloně penaltu darovali

 
Článek

Skandální verdikt, po němž bylo a je anglickému sudímu Atkinsonovi zle. A to má jet soudcovat na EURO jako brankový rozhodčí. Přitom vůbec nepostřehl, že v semifinále FA Cupu mezi Chelsea a Tottenhamem míč vypálený Matou vůbec nepřekročil čáru, neboť od Cudiciniho, Assou-Ekotta a kapitána Chelsea Terryho, kteří se povalovali v bráně, se odrazil zpátky do hřiště.

Sudí se u videa cítil hrozně

„Cítím se hrozně," přiznal Atkinson, když si na videu prostudoval, co spáchal a jak Tottenham podrazil.

„Dokonce tvrdil, že se cítí ještě hůř než já," ušklíbl se kouč kohoutů Harry Redknapp, jehož týmu vzala právě tato trefa, která gólovou v žádném případě nebyla, všechny naděje. A nic na tom nemění, že v závěru zápasu inkasovali kohouti ještě třikrát a odešli z Wembley deklasováni. „Věřím mu, že to nebyla úmyslná chyba, ale hůř než já se rozhodně cítit nemůže," bylo z Redknappa cítit, jak je rozčarovaný.

Video, dál už to skutečně nejde

Zvláště, když jeho kolega na lavičce Blues Di Matteo úlet sudího bagatelizoval. „Míč zřejmě brankovou čáru nepřekročil, takže v tom případě jsme měli štěstí. Ale kolikrát předtím se štěstí obrátilo proti nám? A navíc - my nedali jen dva góly, ale nastříleli jsme jich pět," nemínil připustit polemiku, zda byl postup Chelsea do finále nejstarší klubové soutěže světa spravedlivý.

„Ostatně, já sám před semifinále mluvil o tom, že by do fotbalu měla být zavedena videotechnika," připomněl Di Matteo svůj apel. „Dál už to opravdu nejde, video musí přijít i do fotbalu," dopáleně se přidával Redknapp.

I legenda Chelsea Frank Lampard se přidávala. „Mnohé jiné sporty už moderní technologie přijaly a přineslo jim to prospěch. Nemůžeme se ohánět jen tím, že jsme tradicionalisté. Z fotbalu se stal velký byznys a je proto důležité, aby měla navrch pravda," nechal se slyšet po semifinále. „Gól to v žádném případě nebyl, ale v tuto chvíli můžeme Tottenham jen politovat. Nic jiného udělat nemůžeme."

Penalta? Hodně diskutabilní

Verdikt sudího Teixeiry v sobotním zápase španělské ligy v Levante tak sice tak skandální nebyl, ale penalta nařízená po kontaktu Valda s Thiagem byla hodně přísná. Alespoň domácím to nikdo nevymluví....

„Možná, že jim se mohl zdát trest skutečně diskutabilní," připustil i kouč Barcelony Pep Guardiola, jehož tým právě Messiho trefou z penalty nad pátým celkem tabulky 2:1 vyhrál.

„Diskutabilní? A to řekne jen tak? Vždyť celý zápas trávil Guardiola tím, že vyvíjel tlak na rozhodčího," rozpálil se kapverdský záložník Valdo do kamer Telemadrid. „Žádného faulu jsem se nedopustil, takže o nějakém penaltovém trestu nemohla být řeč. Takové pokutové kopy se pískají jen velkým klubům, zatímco my jsme pouze Levante," nebyl k zastavení, protože pocit, že jeho tým sudí Teixeira okradl o remízu, mu nikdo nevymluvil.

Středeční konfrontace obou gigantů v semifinále Champions League na Stamford Bridge proto bude hodně zajímavá. A německému sudímu Brychovi nebude rozhodně co závidět!

Reklama

Související témata: