Hlavní obsah

VIDEO: Gól to sice nebyl, ale o našem postupu nemůže nikdo pochybovat, hájí Čech svou Chelsea

Londýn

Třikrát se za Čechovy ostrovní éry jeho Chelsea do finále FA Cupu dostala, třikrát nejstarší klubovou trofej světa vyhrála. Pátého května ji čeká ve fotbalovém chrámu v londýnském Wembley v konfrontaci s Liverpoolem čtvrtý pokus. A českého legionáře samozřejmě s ní. „Jsem rád, že budeme mít zase šanci zahrát si o tuto strašně cennou trofej,“ přiznával Čech poté, co jeho tým i díky vymyšlenému druhému gólu rozstřílel v nedělním semifinále Tottenham 5:1 a zajistil si cestu k tomu, aby zachránil zpackanou sezónu.

Chelsea porazila Tottenham 5:1

 
Článek

Víc než o vysokém vítězství Chelsea nad kohouty a postupu do finále se samozřejmě na ostrovech propírá Matův gól, který gólem nebyl. „V tu chvíli si toho ale nikdo z nás nemohl všimnout, protože v bráně Tottenhamu byla spousta hráčů a balón lítal ve vzduchu. Vypadalo to, že je čarou. A rozhodčí branku uznali," byl přesvědčen Čech, že šlo o regulérní trefu.

Až video vyvedlo z omylu i jeho. „Po zhlédnutí záznamu jsme pochopitelně všichni věděli, že to gól nebyl," uznával ex post český legionář a hned přidával: „Druhou půli jsme ale zvládli výborně, takže nikdo nemůže o našem postupu pochybovat. Není zrovna jednoduché nastřílet v semifinále Tottenhamu pět gólů. A to přitom Cudicini měl hned několik vynikajících zákroků," chválil výkon svého někdejšího italského parťáka z Chelsea, který stál v bráně kohoutů.

I Čech si ovšem pár horkých chvil v semifinálové partii zažil. V první půli v momentě, kdy ho Van der Vaart překonal, ale míč mířící do sítě vyrazil Terry, vzápětí znovu, kdy mu po střele nizozemského snajpra pomohla tyč. Do třetice ho ale velšský mladík Bale překonal.

„Adebayor mě obešel, já ho ve skluzu zasáhl, ale sudí nechal výhodu a gól platil. Jinak by následovala penalta a otázkou je, jestli bych dostal žlutou nebo červenou kartu. Takhle pro mě skončila celá situace bez následků," mohl si oddechnout Čech, že zůstal v bráně a s Chelsea slavil počtvrté postup.

Tři předchozí finálové starty proměnil jeho tým v zisk trofeje, 5. května ve Wembley proti Liverpoolu bude mít čtvrtou šanci.

Chelsea ve finále FA Cupu
2012Chelsea - Liverpool?:?
2010Chelsea - Portsmouth1:0
2009Chelsea - Everton2:1
2007Chelsea - Manchester United1:0

Reklama

Související témata: