Hlavní obsah

Manchester Utd. - Everton 4:4Manchester United si zkomplikoval cestu za titulem

Aktualizováno

Manchester United ztratil ve 35. kole Premier League dvoubrankové vedení a remizoval s Evertonem 4:4. Znovu tak zdramatizoval boj o titul v anglické lize, protože druhý Manchester City se mu díky vítězství 2:0 nad Wolverhamptonem přiblížil na tři body. V příštím kole "Citizens" přivítají v derby United na svém stadionu.

Foto: Darren Staples, Reuters

Útočník Manchesteru United Wayne Rooney se raduje z branky.

Článek

Skóre divokého zápasu s United otevřel Everton, který na Old Trafford čeká na vítězství od úvodního ročníku Premier League v roce 1992. Centr Tonyho Hibberta ve 33. minutě umístil umístil hlavičkou z úhlu přesně ke vzdálenější tyči Nikica Jelavič.

Čtyři minuty před přestávkou ale srovnal také hlavou Wayne Rooney a do vedení poslal tým Alexe Fergusona technicky z hranice pokutového území Danny Welbeck. Stejný hráč za tři minuty v pozici zády k brance nalezl Naniho, a ten vstřelil třetí gól.

Hosté snížili na 2:3 zásluhou voleje Marouana Fellainiho ze 67. minuty, jenže brzy nato znovu skóroval Rooney a vstřelil svůj celkově 33. gól v tomto ročníku. Na čtvrtém místě tabulky historicky nejlepších kanonýrů United předstihl s bilancí 180 branek George Besta a Dennise Violleta.

Šokující srovnání ale přišlo zásluhou dalšího gólu Jelaviče a poté Stevena Pienaara. Za "Rudé ďábly" mohl ještě rozhodnout stoper Rio Ferdinand, na svůj 450. ligový zápas ale nebude vzpomínat v dobrém kvůli zákroku bývalého brankáře United Tima Howarda.

Svěřenci Roberta Manciniho na ztrátu rivala zareagovali podle očekávání a zvítězili 2:0. Ve 27. minutě dostal City do vedení Sergio Agüero, čtvrt hodiny před koncem pak v souboji s brankářem nezaváhal Samir Nasri. Zpečetil tím také osud Wolverhamptonu, který je po třech sezonách v nejvyšší soutěži prvním sestupujícím týmem.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:
Manchester United - Everton 4:4 (41. a 69. Rooney, 57. Welbeck, 60. Nani - 33. a 83. Jelavič, 67. Fellaini, 85. Pienaar)
Liverpool - West Bromwich 0:1 (75. Odemwingie)
Wolverhampton - Manchester City 0:2 (27. Agüero, 74. Nasri)

Reklama

Související témata: