Hlavní obsah

Lampard chce, aby Chelsea prodloužila smlouvu s Drogbou

Londýn

Záložník Frank Lampard vyzval vedení fotbalové Chelsea, aby se za každou cenu snažilo udržet Didiera Drogbu. Útočníkovi z Pobřeží slonoviny končí kontrakt a s londýnským klubem se na jeho prodloužení zatím nedohodl.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Didier Drogba slaví svou trefu - Chelsea vede 2:0.

Článek

Spoluhráč reprezentačního brankáře Petra Čecha naposledy pomohl gólem k sobotním triumfu Chelsea v Anglickém poháru nad Liverpoolem a stal se prvním hráčem v historii, který dokázal skórovat ve čtyřech finálových zápasech této soutěže. Čtyřiatřicetiletý kanonýr v zimě odmítl nabídku "Blues" na novou roční smlouvu, protože chtěl kontrakt na dva roky.

"Hrozně moc chci, aby zůstal. Je to vynikající hráč a pro tým velmi důležitý. Pravidelně střílí důležité branky, tím je nedocenitelný," citovala BBC anglického záložníka, který hraje s Drogbou v jednom týmu už osmou sezónu.

Žádný hráč není jako Drogba

Kapitán reprezentace Pobřeží slonoviny přišel do Chelsea v roce 2004 z Marseille a od té doby za londýnský celek zaznamenal ve 339 soutěžních zápasech 156 branek. V této sezoně dosáhl v Premier League jako první Afričan hranice sta gólů.

"Žádný hráč není jako Didier. Je jako buldozer, má fantastické zpracování míče a zakončení," uvedl třiatřicetiletý Lampard, podle něhož by mělo vedení vyjít Drogbovi vstříc. "Každý se musí v určitém období posunout dál a vy musíte najít jiného hráče nebo jiný styl hry. Ale za to, co tady dokázal, si zaslouží všechno," prohlásil.

Na rodákovi z Abidžanu, o kterého mají údajně zájem celky z Číny, Francie, USA či Blízkého východu, prý není vůbec znát věk. "Jeho tělo je jako stroj. Neztratil nic z tempa ani ze zabijáckého instinktu v zakončení," ocenil Lampard. "Jakkoli se rozhodne, tak pro tento klub zůstane hrdinou a odejde jako legenda," dodal.

Reklama

Související témata: