Hlavní obsah

Chybí mi Nedvěd s Poborským a možná i Koller, glosuje nominaci Čech

Dva zápasy dostal volno, aby byl odpočatý a nachystaný na bitvu nejdůležitější. Brankář londýnské Chelsea a fotbalové reprezentace Pert Čech má před sebou sobotní finále Ligy mistrů v Mnichově proti domácímu Bayernu. To rozhodne, jaká vlastně sezóna pro Blues bude. „Zatím je plná paradoxů,“ přiznává gólman. Po finále už přijde na řadu příprava na evropský šampionát.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Čech v brance národního týmu

Článek

Trenér Bílek v pondělí dopoledne oznámil nominaci národního týmu na EURO. Co jí říkáte?

Někteří kluci budou zklamaní, jiní zase překvapení a rádi, že v ní jsou. Pro trenéra je vždy těžké vybrat tým z minimálně třiceti adeptů, kteří připadají v úvahu. Do nominace se vešli ti, kterým se dařilo, a nechyběli v průběhu kvalifikace. Jiní se také v mužstvu často objevovali, ale to se nedá nic dělat.

Je někdo, kdo vám v ní vyloženě chybí?

Nedvěd s Poborským a možná ještě Koller mi schází... Ba ne, zklamaný bude určitě Jirka Štajner, který s námi byl v Irsku, také Zdeněk Pospěch jezdil na srazy dlouho. Ale jak říkám, je těžké vybrat.

Prožíváte pestrou sezónu, která není zdaleka u konce. Jak ji zatím vidíte?

V neděli se bude hodnotit jinak než dnes. Finále s Bayernem bude mít na jejím hodnocení veliký vliv. Zatím je velice pozitivní z osobního hlediska. Většinu sezóny se mi dařilo, držel jsem si formu a vyhráli jsme Anglický pohár. A ještě máme šanci získat nejcennější klubovou trofej. Kdybychom vyhráli finále Ligy mistrů, byla by sezóna jedna z nejlepších, i když nejsme v první čtyřce v lize. Máme FA Cup a protrhli bychom smůlu v Lize mistrů. Je to ročník plný paradoxů, uvidíme, jak skončí.

Máte vysvětlení, proč jste vybouchli v Premier League?

Rozhodl špatný začátek sezóny. V prosinci a lednu jsme poztráceli spoustu bodů, tam se všechno zlomilo a už jsme to nedohnali. Ale jak říkám, je to sezóna plná paradoxů. Může být pro Chelsea nejlepší v historii, i když v lize byla nejhorší za posledních osm let...

Premier League zažila infarktový závěr. Je titul pro Manchester City zasloužený?

Získali v dlouhodobé soutěži nejvíc bodů, tak zasloužený je. Ztratit titul o skóre je pro United kruté, ale i to mají City nejlepší, takže jim můžeme jen pogratulovat. O záchranu se taky hrálo až do konce. Tento rok byl obzvlášť vyrovnaný - o všem se rozhodovalo až do posledních vteřin.

Reklama

Související témata: