Hlavní obsah

Liverpool se po neúspěchu v lize rozloučil s koučem Dalglishem

Liverpool

Trenér Kenny Dalglish byl odvolán od fotbalistů Liverpoolu, kteří obsadili v anglické lize až osmé místo. Ve funkci ho nezachránilo ani to, že s týmem získal Ligový pohár a postoupil do finále Anglického poháru. Díky únorové výhře nad Cardiffem v boji o Ligový poháru vybojovali "Reds" první trofej po šestileté pauze.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Manažer Liverpoolu Kenny Dalglish

Článek

Ve slavném klubu měl Dalglish smlouvu ještě na dva roky. "Po důkladném a uvážlivém zhodnocení sezony se klub rozhodl, že je to odpovídající krok. Není to náhlé nebo uspěchané rozhodnutí," konstatovalo vedení Liverpoolu v prohlášení. Podle Sky Sports by klubovou legendu mohl na lavičce nahradit Španěl Roberto Martínez z Wiganu.

Jednašedesátiletý Skot je dosud posledním koučem, který dovedl Liverpool k ligovému titulu. Povedlo se mu to v roce 1990 při jeho prvním trenérském angažmá na Anfieldu (1985 až 1991). Do klubu, v němž strávil většinu hráčské kariéry, se vrátil loni v lednu po odvolání Roye Hodgsona.

"Byla to čest a výsada, že jsem dostal vrátil se do Liverpoolu. Jsem pyšný, že jsme dokázali po šesti letech získat pro klub trofej a měli blízko k další. Výsledky v lize byly i pro mě samozřejmě zklamáním, ale výhru v Ligovém poháru bych za nic nevyměnil," prohlásil Dalglish po návratu z Bostonu, kde se od amerického majitele klubu dozvěděl o svém osudu.

V anglické lize zažil Liverpool nejhorší sezonu od 50. minulého století přesto, že Dalglish krátce po svém příchodu koupil za 35 milionů liber útočníka Andyho Carrolla z Newcastlu a loni v létě pak nakoupil posily za dalších 80 milionů. V tabulce Premier League skončili "Reds" za městským rivalem Evertonem.

Reklama

Související témata: