Hlavní obsah

VIDEO: Drogba potvrdil odchod z Chelsea, teď údajně míří do Číny

Londýn
Aktualizováno

Navždy se zařadil mezi klubové legendy Chelsea. V sobotním finále Ligy mistrů proti mnichovskému Bayernu Didier Drogba nejprve v závěru základní hrací doby poslal vyrovnávacím gólem zápas do prodloužení, aby pak proměněnou penaltou zajistil Blues premiérový triumf v nejprestižnější klubové soutěži. Jen málokoho v tu chvíli mohlo napadnout, že pro čtyřiatřicetiletého útočníka z Pobřeží slonoviny to byla derniéra v londýnském dresu.

Drogbův vyrovnávací gól proti Bayernu

 
Článek
Fotogalerie

Při nedělní triumfální autobusové jízdě Londýnem informoval Drogba o úmyslu opustit Chelsea  své spoluhráče, to samé potvrdil i pro France Football Magazine. „Příští sezónu už nebudeme spolu. Když jsem se rozhodl odejít, chtěl jsem to klukům říct do očí. I když jsem to dělat nemusel. Snažili se mě přemluvit," popisoval útočník Pobřeží slonoviny rozpravu s kamarády z mužstva.

Oficiálně Chelsea o odchodu Drogby informovala v úterním prohlášení na svém webu, 34letému hráči končí smlouva v červnu. Chelsea mu v průběhu sezóny nabízela její prodloužení o rok a týdenní plat 100 tisíc liber, což se ovšem snajprovi z Pobřeží slonoviny nepozdávalo. Chtěl angažmá prolongovat o dva roky, a právě v tom byl kámen úrazu.

"Opouštím Chelsea. Bylo to hrozně těžké rozhodování, ale nastal čas pro nové výzvy," cituje Drogbu web Chelsea. "Tento tým bude navždy v mém srdci. Chtěl bych za ty krásné roky poděkovat všem v klubu, hlavně spoluhráčům, Romanovi Abramovičovi a samozřejmě fanouškům," dodal.

Nechce vysedávat na lavičce

„Přestože už jsou to tři roky, co jsem řekl, že chci odejít, stále je pro mne těžké si připustit, že je konec. Ale nechci vysedávat na lavičce a koukat se na ostatní, jak hrají," naráží Drogba na plány majitele Abramoviče vybudovat nový tým. A to přesto, že to byl právě Drogba, který splnil ruskémi miliardáři sen a položil mu na stůl posvátný fotbalový grál.

Vyslyší Anelkovo lákání z Číny

Bývalý Drogbův spoluhráč v Chelsea Nicolas Anelka se už nechal slyšet, že není co řešit, neboť Drogba za ním přijde do Číny.

On sám v klubu Šanghaj Šen-chua hraje a navíc dělá dalšímu slavnému Francouzovi Jeanu Tiganovi asistenta, a hned po triumfu Chelsea prohlásil: „Potvrzuji, že Didier přijde k nám!"

Čínský klub Šanghaj Šen-chua nabízí Drogbovi smlouvu na dva roky a půldruhého miliónu liber s ní.

Sám Drogba připouští, že jeho další kroky nejspíše opravdu povedou do některé z exotických destinací. „Připravuji se na skok do neznáma. Bude to další dobrodružství."

Reklama

Související témata: