Hlavní obsah

Fotbalový rváč Barton si nezahraje v Premier League dvanáct kol

Londýn

Kontroverzní fotbalový záložník Joey Barton dostal dvanáctizápasový trest za nesportovní chování, kterého se hráč Queens Park Rangers dopustil v zápase posledního kola Premier League proti Manchesteru City. Zákaz startu ve čtyřech utkáních dostal za vyloučení po úderu loktem do obličeje argentinské hvězdy Carlose Téveze, dalších osm si nezahraje za následné napadení dvou hráčů soupeře. Kromě toho dostal Barton pokutu 75 000 liber (asi 2,4 miliónu korun).

Foto: Phil Noble, Reuters

Joey Barton z Queens Park Rangers (druhý zprava) v potyčce s Carlosem Tévezem z Manchesteru City v utkání posledního kola Premier League.

Článek

Barton přiznal pouze napadení Sergia Agüera, kterého po svém vyloučení nakopl, další incident s obráncem City Vincentem Kompanym ale popřel. Vyšetřovací komise jej nicméně uznala vinným v obou případech a šéf komise Brian Jones tvrdě Bartonovo chování odsoudil s konstatováním, že poškozuje image anglického fotbalu.

Devětadvacetiletý Barton má problémy s disciplínou opakovaně, a to i mimo hřiště. V minulosti se například popral se spoluhráči a v roce 2008 dokonce strávil 74 dnů ve vězení za potyčku v centru Manchesteru.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články