Hlavní obsah

Lukaku z triumfu Chelsea v Lize mistrů nadšený není. Poháru se nechtěl ani dotknout

Zatímco jeho spoluhráči v Chelsea se po nedávném triumfu v Lize mistrů radovali z životního úspěchu, útočníka "Blues" Romela Lukaka triumf nechal chladným. Talentovaného belgického fotbalistu totiž frustrovala role náhradníka, s níž se ve své premiérové sezóně v Chelsea musel smířit. Lukaku proto zvažuje odchod z londýnského klubu.

Foto: Sport.cz

Romelu Lukaku je ze své první sezóny v Chelsea rozladěný

Článek

Lukaku se prý vůbec nezapojil do týmových oslav, když hráči Chelsea i s brankářem Petrem Čechem juchali s trofejí za výhru v Lize mistrů a v Anglickém poháru. "Nemám rád, když mě lidé spojují s výhrou v Lize mistrů. Já jsem nic nevyhrál, vyhrál to můj tým. Salomon Kalou mně pohár dal, jak jsme jeli během oslav v otevřeném autobuse. Řekl jsem mu, ať to dá okamžitě pryč, protože na tom nemám žádný podíl," citoval Lukaka belgický deník De Standaard.

Za devatenáctiletého kanonýra loni Chelsea zaplatila Anderlechtu Brusel asi půl miliardy korun. Hráč s konžskými kořeny, kterého experti považují za nástupce Didiera Drogby, však za Chelsea nastoupil v celé sezóně ve všech soutěžích jen k dvanácti zápasům, v LM si nezahrál ani minutu.

Plánuje setkání s Di Mateem

Útočník, který už v šestnácti letech ovládl tabulku kanonýrů belgické ligy, byl ze své pozice rozčarovaný. "Chelsea mě loni strašně chtěla, hodně za mě zaplatili, ale pak jsem si říkal, jestli jen nevyhodili peníze z okna," líčil Lukaku. Občas prý byl tak "zničený", že stadión při zápasech Chelsea opouštěl po 70 minutách, když se nevešel ani na lavičku náhradníků.

Lukaku plánuje brzké setkání s trenérem Chelsea Robertem di Mateem, s nímž si hodlá pohovořit o své budoucnosti v klubu. "Uvidím, jestli o mě bude mít zájem. Když ne, půjdu někam na hostování. Musím hrát," prohlásil Lukaku.

Reklama

Související témata: