Hlavní obsah

Blackpool chce, aby útočník Bednář zůstal

Londýn

Anglický Blackpool by rád udržel v týmu útočníka Romana Bednáře. Český fotbalista působil v druholigovém klubu od ledna, ale kvůli zranění si příliš nezahrál. Přesto mu Blackpool, kterému až ve finále play off unikl postup do Premier League, podle předsedy Karla Oystona nabídl novou smlouvu.

Foto: Petr Horník, Právo

Roman Bednář v souboji s Klavou z Lotyšska.

Článek

"Mluvili jsme s Romanovým agentem a záleží na něm, jak se rozhodne, protože je volným hráčem," řekl Oyston klubovému webu. Blackpool získal v zimě osminásobného českého reprezentanta zadarmo z West Bromwiche, kde měl Bednář smlouvu do léta.

Devětadvacetiletý Bednář se zranil 22. března v utkání s Leicesterem, ve kterém dal svou premiérovou branku v dresu Blackpoolu. Tým se díky pátému místu dostal do play off o účast v nejvyšší soutěži, ve finále však prohrál s West Hamem. Bednář si v rozhodujícím duelu zahrál závěrečných pár minut.

"Nepředvedl, co opravdu umí, a nebyla to jeho chyba. Přišel a zranil se, hned co dal gól. Bylo by fajn, kdyby se klubu upsal na několik roků, abychom viděli, jestli je tak dobrý, jak si myslíme. Já jsem si tím jistý," řekl Oyston na adresu bývalého hráče Mladé Boleslavi či skotských Hearts.

Reklama

Související témata: