Hlavní obsah

Kontroverzní Barton přišel v QPR o kapitánskou pásku

Kontroverzní fotbalista Joey Barton přišel o funkci kapitána Queens Park Rangers. Londýnský klub o jeho sesazení rozhodl kvůli chování hráče v posledním ligovém kole, za které už od Fotbalové asociace dostal dvanáctizápasový trest a pokutu 75 000 liber (2,4 miliónu korun).

Foto: Sport.cz

Kontroverzní Joey Barton už kapitánskou pásku v Queens Park Rangers navlékat nebude

Článek

V klubu Barton také přijde o šestitýdenní mzdu a nepojede s mužstvem v červenci na asijské turné. Navíc podle vyjádření na webu QPR visí nad hráčem hrozba, že při dalším disciplinárním prohřešku mu může být ukončena smlouva. Barton, jenž má za sebou řadu průšvihů i mimo hřiště, se za své počínání omluvil.

Barton v zápase posledního kola Premier League proti Manchesteru City udeřil loktem do obličeje argentinskou hvězdu Carlose Téveze a za vyloučení dostal zákaz startu ve čtyřech soutěžních utkáních. Dalších osm si nezahraje kvůli následnému napadení dvou hráčů soupeře.

"Jeho chování, jež předcházelo červené kartě, a následné incidenty byly naprosto nepřijatelné. Dali jsme mu to tímto najevo," uvedl klub.

Devětadvacetiletý Barton trest přijal. "Moje chování bylo špatné a sankci beru jako jeho důsledek. Omlouvám se trenérovi, spoluhráčům, fanouškům a také hráčům, realizačnímu týmu a příznivcům Manchesteru City," citoval klubový web bývalého hráče Manchesteru City.

Reklama

Související témata: