Hlavní obsah

Kašli na Real a Bayern. Pojď do Chelsea, lákají Modriče z klubu, kvůli kterému přestupuje

To jsou paradoxy. Chorvatský špílmachr Luka Modrič chce opustit Tottenham Hotspur, protože klub přišel o šanci hrát v příští sezóně Ligy mistrů. Spurs skončili čtvrtí v Premier League, což by za normálních okolností stačilo na předkolo LM, jenže Chelsea je o místo připravila tím, že Champions League vyhrála. A teď dokonce láká šikovného Chorvata do svých řad.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Chorvatský záložník Luka Modrič zdraví chorvatské fanoušky na EURO 2012.

Článek

Tedy konkrétně na něj veřejně přes média naléhal srbský obránce Branislav Ivanovič. „Chelsea jako tým potřebuje hráče s takovými kvalitami. Vím, že o něj byl zájem už v minulém přestupovém období," prozradil Ivanovič chorvatskému listu Sportske Novosti.

O hvězdu londýnských Kohoutů mají však velký zájem také Real Madrid, Bayern Mnichov či Manchester United. „K nám by ale rychle zapadl a výrazně by tým posílil. V Anglii už působí dlouho a ví, jak se tady fotbal hraje. Zná mentalitu hráčů," pokračoval zadák Chelsea.

Přestup je nezbytný, míní Ivanovič

Šestadvacetiletý Modrič je zřejmě v ideálním věku na přestup o patro výš, tedy do klubu s ambicemi na velké trofeje. „Má výjimečné kvality a přestup do většího klubu je pro něho nezbytným krokem v kariéře," radil Ivanovič.

„V Chelsea by se rychle adaptoval a stal by se ještě lepším hráčem. Měl by do Chelsea přestoupit – to by nemohlo dopadnout špatně," dodal Srb.

Modrič hraje v Tottenhamu, kam přišel z Dinama Záhřeb, od roku 2008. Ve 127 zápasech za tým z White Hart Line dal 13 gólů. V chorvatské reprezentaci nastoupil k 57 zápasům, v nichž osmkrát skóroval.

Reklama