Hlavní obsah

Tottenhamu se ujímá mladý Portugalec Villas-Boas. A hned chce koupit zázračné brazilské dítě Oscara

Londýn

Mladý portugalský trenér Andre Villas-Boas bez angažmá dlouho nezůstal. Na jaře vyhodili čtyřiatřicetiletého kouče z Chelsea, v nové sezóně povede v Premier League Tottenham. Na White Hart Line nahradí Harry Redknappa, který sice skončil v uplynulé sezóně s „kohouty“ čtvrtý, ale do Ligy mistrů se s nimi nedostal. Mourinhův učeň Villas-Boas už měl podle anglických médií podepsat s vedením Tottenhamu tříletou smlouvu.

Foto: Sport.cz

Mladý trenér André Villas-Boas bez angažmá dlouho nezůstal

Článek

Na ostrovech se spekulovalo o tom, že Tottenham angažuje Davida Moyese, který dosud vedl Everton, a právě proto je informace o příchodu Villase-Boase překvapením.

Mladý portugalský kouč začal okamžitě jednat. Jeho prvním krokem by mělo být angažování ruského reprezentačního záložníka Alana Dzagojeva, který na právě skončeném evropském šampionátu nastřílel v dresu sborné tři góly. Tottenham za dvaadvacetiletého ofenzivně laděného záložníka nabízí 16 miliónů liber, ale je údajně ochoten akceptovat i sumu o čtyři milióny vyšší, kterou CSKA Moskva za svého hráče požaduje.

Druhou posilou zázračné dítě

Druhou akvizicí by se mohl stát dvacetiletý Brazilec Oscar, o nehož měl Villas-Boas eminentní zájem už v době, kdy působil v Chelsea. O supertalenta se ostatně zajímal v lednu i Queens Park Rangers, ale veškerá jednání ztroskotala na tom, že Oscar dos Santos Emboaba Júnior hrající momentálně za Sport Club Internacional Porto Alegre nedostal na ostrovech pracovní povolení.

Oscar je považován za zázračné dítě brazilského fotbalu. Zvláště poté, co rozhodl loňské finále mistrovství světa dvacítek s Portugalskem hattrickem. Sport Club Internacional ho koupil ze Sao Paula za 4,8 miliónu liber, nyní si ho cení na dvacet miliónů.

Oscar a Dzagojev by měli v Tottehamu nahradit Chorvata Luku Modriče, o něhož se vehementně uchází Chelsea a hlavně pak Real Madrid. Trenér José Mourinho se dokonce nechal slyšet, že s Modričem po boku Xabiho Alonsa je schopen vyhrát Ligu mistrů a tlačí na prezidenta „bílého baletu" Péreze, aby za Modriče požadovaných třicet miliónů liber zaplatil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články