Hlavní obsah

Beckhama už nechtějí v olympijském týmu ani jako roztleskávačku. Nejsi nic zvláštního, vzkázal mu trenér Pearce

Londýn

Asi žádný jiný hráč netoužil po nominaci do olympijského týmu tolik, jako ikona anglického fotbalu David Beckham. Má ale smůlu... Nejenže se trenérovi Velké Británie Stuartu Pearceovi nevešel do osmnáctičlenného kádru, ale kouč společného ostrovního mužstva ho nechce ani do svého realizačního týmu. „Všichni kolem mluví o tom, že David hořel ambicemi stát se součástí mužstva, ale stejnými ambicemi hoří i dalších osmnáct hráčů,“ nechal se slyšet Pearce a dodal, že ani do realizačního týmu Beckhama nechce. „Mám v něm sedm míst a on nemá dostatek trenérských zkušeností, abych mu některé z nich svěřil.“

David Beckham se do nominace Velké Británie pro olympijský turnaj nevešel

Článek

Pro Beckhama představovala závěrečná nominace společného týmu Velké Británie pro olympijský turnaj neskutečný šok. Do osmnáctičlenného kádru se sedmatřicetiletá ikona anglického fotbalu působící momentálně v Los Angeles Galaxy nevešla.

Trenér Stuart Pearce zařadil mezi povolenou trojici starších hráčů raději anglického obránce Micaha Richardse a velšské hvězdy Ryana Giggse a Craiga Bellamyho.

Nominace týmu Velké Británie
Brankáři: Jack Butland (Birmingham), Jason Steele (Middlesbrough).
Obránci: Ryan Bertrand (Chelsea), Steven Caulker (Tottenham), Craig Dawson (West Brom), Micah Richards (Manchester City), Neil Taylor (Swansea), James Tomkins (West Ham).
Záložníci: Joe Allen (Swansea), Tom Cleverley (Manchester United), Jack Cork (Southampton), Ryan Giggs (Manchester United), Aaron Ramsey (Arsenal), Danny Rose (Tottenham), Scott Sinclair (Swansea).
Útočníci: Craig Bellamy (Liverpool), Marvin Sordell (Bolton), Daniel Sturridge (Chelsea).

A kdyby jen to, podle anglických médií měl Beckhamovi dokonce vzkázat: „Nejsi nic zvláštního!"

Vstupenky se prodávaly kvůli Beckhamovi

Přitom olympijský fotbalový turnaj, v němž bude poprvé od olympijských her v roce 1960 v Římě startovat společný tým Velké Británie, stal lákadlem hlavně kvůli Beckhamovi. Nikdo nepochyboval o tom, že bude svou zemi reprezentovat, a proto šly vstupenky na dračku.

„Já ale nevybíral hráče podle jména a ani jsem je nenominoval, aby se lépe prodávaly vstupenky. Vzal jsem je z fotbalových důvodů a jsem se svým výběrem spokojen," prohlásil Pearce, který v únoru po rezignaci Fabia Capella zaskakoval v přípravě s Nizozemskem na lavičce áčka.

Capello si jeho přítomnost vychvaloval

Pro Beckhama jde o podobně tvrdou ránu osudu, jako před mistrovstvím světa v Jihoafrické republice před dvěma lety. Tehdy ho z kádru Albionu vyřadila prasklá achilovka, kterou si přetrhl během hostování v AC Milán. Tehdejší trenér Anglie Fabio Capello ho ale vzal na šampionát jako člena svého realizačního týmu.

„Bude naší hlavní roztleskávačkou," vtipkoval Capello, ale během mistrovství světa si Beckhamovu přítomnost pochvaloval. „Je příkladem pro všechny ostatní. Má srdce na pravém místě, s ním má naše mužstvo lepší morálku a větší sebevědomí."

Kouč olympijského týmu Velké Británie Stuart Pearce ovšem nechce Beckhama k mužstvu ani jako roztleskávačku. „Mám v realizačním týmu sedm míst a Davidovy trenérské zkušenosti ho neopravňují, aby mohl některé z nich zaujmout," zamítl rázně podobné spekulace.

Nicméně šéf britské olympijské mise Andrew Hunt se nevzdává myšlenky, že by Beckham v nějaké roli u mužstva působil. „Bylo by to fantastické. Proto už jsem navázal kontakt s jeho manažery a věci se pohnuly vpřed," nechal se slyšet.

Reklama